Головна  →  Новини  →  18 лютого 2019

Проект «Зіркова абетка»: кияни зможуть опанувати жестову мову

Як зазначила начальник відділу публічних та цифрових комунікацій Наталія Хандога, Департамент суспільних комунікацій підтримав ініціативу «Коли тиша заговорила» громадської організації «Відчуй» та долучився до популяризації жестової мови:

‒ Проект «Зіркова абетка» створений, щоб звернути увагу на проблему нечуючих людей та тих, хто втрачає слух, – а це понад трьох мільйонів українців. Ми у співпраці з ГО «Відчуй» надрукували одну тисячу плакатів «Зіркової абетки». Тепер їх можна побачити у всіх центрах надання адміністративних послуг столиці, громадських приймальнях райдержадміністрацій, управліннях праці та соціального захисту населення, бібліотеках тощо. Прагнемо, щоб якомога більше киян змогли сказати жестовою мовою «привіт» і «спасибі», а кожен, хто втрачає слух, зміг знайти розуміння та підтримку.

Довідково.

«Зіркова абетка» – це фотопідказки, на яких відомі співаки, ведучі, артисти та спортсмени жестами передають літери українського алфавіту. Її мета – привернути увагу до теми втрати слуху і адаптації нечуючих людей. За статистикою, кожен дев’ятий українець втрачає слух і часто про це не здогадується. Жестовою мовою говорять понад 250 000 українців, але його не вчать у школах навіть на базовому рівні.

Перейти до спискуВерсiя для друку