Головна  →  Новини  →  24 квітня 2019

«Лун.Місто» спільно з Департаментом суспільних комунікацій створили серію аналітичних інфографік про Громадський бюджет

«Лун.Місто» спільно з Департаментом суспільних комунікацій створили серію аналітичних інфографік про Громадський бюджет

Як повідомили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій «ЛУН. Місто» проаналізував понад 2000 проектів, поданих на Громадський бюджет цього року та створив на основі результатів серію інфографік.

Зокрема, на першій інфографіці «Які мікрорайони найактивніші у поданні громадських проектів?» зображені райони, мешканці яких найактивніше подавали громадські проекти (з урахуванням населення кожного з них). В результаті найбільше прагнуть змін на Харківському та Мінському масивах, на Голосієві, у районах Старого Києва, Індустріального моста та Дніпровських схилів. Мало запитів у районі Жулян та Богатирської, промрайонах «Нивки» та «Дніпровський», у Бортничах і на Лук'янівці.

Відповідно до результатів другого дослідження «У яких мікрорайонах запитали найбільше грошей на зміни?»найбільше коштів на громадські проекти запросили на Воскресенці, Березняках, Харківському масиві, Троєщині, на Оболоні, Мінському масиві, Виноградарі, Батиєвій горі, у Старому Києві. Найменше коштів запитали, зокрема, біля ВДНГ, у Жулянах, Биківні.

У третьому дослідженні «Запитів на зміни у яких сферах найбільше? Середній бюджет проектів з яких сфер є найменшим?» результати такі. Зокрема, найбільше проектів — у категоріях «Освіта», «Спорт», «Комунальне господарство і енергозбереження», «Культура і туризм».  Більшість запитів має середній бюджет до 500 тисяч гривень. Такі проекти становлять 64,5 % від загальної кількості. Проектів у діапазоні 0,5–1 млн грн — 18,7 %. Проекти, на реалізацію котрих закладають понад 1 млн грн, — 16,8%. Якщо ж говорити про сумарний, а не середній бюджет, то найдорожчою виявилася категорія «Освіта».

Нагадуємо, що проекти, які пройдуть перевірку експертними комісіями та отримають найбільше голосів під час онлайн-голосування, будуть реалізовані коштом міста. Долучитися до голосування можна буде з 15 травня по 6 червня на сайті Громадського бюджету.

Перейти до спискуВерсiя для друку