Головна  →  Новини  →  17 травня 2019

Академія громадської участі вчить як взаємодіяти громадськості та владі

Академія громадської участі вчить як взаємодіяти громадськості та владі

Керівники і фахівці структурних підрозділів КМДА, Департаменту суспільних комунікацій, «Центру публічної комунікації та інформації», громадські активісти столиці взяли участь у роботі «Академії громадської участі», яку проводить київська влада спільно з Офісом Ради Європи в Україні.

«Академія громадської участі» допоможе активістам і держслужбовцям краще комунікувати під час прийняття важливих для міста рішень. Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій.

«Дуже приємно бачити людей, з якими ми впродовж останніх місяців впроваджували в дію новий проект, який, до слова, ми розробили під час минулорічної Академії. Наш проект підтримав депутатський корпус і проголосував за створення першого в Україні Центру публічної комунікації та інформації. Сподіваюся, що Академія громадської участі стане нашою щорічною традицією», – заступник голови КМДА Марина Хонда.

«Міська влада спільно з Офісом Ради Європи в Україні вже вдруге проводить подібний захід. Цей проект спрямований на спільне навчання державних службовців та громадських активістів, які опікуються розвитком територіальної громади Києва. Під час триденного курсу учасників через лекції, майстер-класи та навчальні ігри вчилися спільному виробленню нових завдань та ідей, залученню громадськості до процесу вироблення політик, як використовувати публічні консультації та багато іншого», ‒ директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

«У рамках проекту РЄ «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» ми допомагаємо Платформі зрозуміти помилки у діяльності та не допускати їх у майбутньому. Разом ми окреслюємо напрямки роботи організації, формуємо комунікаційну стратегію та обираємо ефективні інструменти», – керівник проекту Ради Європи Володимир Кебало.

Довідково. Тренінговий курс створили у рамках проекту Ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні», практики якого сформовані за принципом «навчання через дію» на основі міжнародного досвіду та стандартів Ради Європи.

Перейти до спискуВерсiя для друку