Головна  →  Новини  →  18 вересня 2019

Телеканал «Еспресо» розпочав зйомки нового циклу програм «Герої, увічнені у вулицях Києва»

Телеканал «Еспресо» розпочав зйомки нового циклу програм «Герої, увічнені у вулицях Києва»

Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Це продовження роботи над створенням циклу тематичних інформаційно-пізнавальних телепрограм про героїв та видатних киян, чиї імена увічнено у назвах столичних вулиць внаслідок «декомунізації» протягом 2014-2019 років. Над проектом працює ТОВ «Голдберрі», що стала переможцем закупівлі в системі «PROZORRО». Режисером виступила Світлана Карнасюк, автором сценарію ‒ Василь Зима.

Загалом планується 13 історій про видатних людей, імена яких тепер на карті міста. Серед «героїв» ‒ видатний танцівник, який змінив світовий балет, але завжди вважав себе лише українцем, Серж Лифар; Василь Тютюнник — він бив ворога і практично врятував Українську народну республіку в страшні часи російської агресії у 1919-му; Сергій Параджанов — незбагненний та геніальний — його таємниці та дивацтва, а також фільми, що прославили Україну, — все у коротких історіях.

У телепрограмах розкажуть про графиню, яка пройшла пекло сталінських таборів і стала видатною акторкою, Марію Капніст; співачку, голос якої обожнював весь світ і зачаровував Сполучені штати, а вона співала про Україну ‒ Квітку Цісик, її таємниці та нездійсненні мрії; як Ігор Шамо створював гімн Києва і хто допоміг знайти слова, які знає кожен...

Серед «героїв» також ‒ відомі українські письменники Пантелеймон Куліш, Людмила Старицька-Черняхівська і Василь Барка; кінорежисер Юрій Іллєнко; видатний футболіст і тренер Валерій Лобановський; польські громадські діячі Єжи Гедройц та Януш Корчак.

Минулого року на замовлення Департаменту суспільних комунікацій було створено 12 телепрограм про героїв, увічнених у топоніміці Києва. Усі ролики транслювалися на ТК «Київ», телеканалі «Еспресо» та розміщені на офіційному каналі Департаменту на «Youtube».

Перейти до спискуВерсiя для друку