Головна  →  Новини  →  7 жовтня 2019

«Київ – столиця діалогу»: в Подільському районі говорили про майбутнє столиці (+ відео)

«Київ – столиця діалогу»: в Подільському районі говорили про майбутнє столиці (+ відео)

Департамент суспільних комунікацій продовжує відвідувати райони столиці, запрошуючи активну громадськість на Форуми організацій громадянського суспільства «Київ – столиця діалогу».

03 жовтня про досвід співпраці з різними органами влади і неурядовими організаціями, про успішні практики та проекти, про проблеми та шляхи їх вирішення, про ідеї та плани на майбутнє говорили мешканці Подільського району.

Форум організацій громадянського суспільства – комунікативна платформа-майданчик для безпосереднього, систематичного і конструктивного діалогу між киянами та міською владою. Основні завдання таких зустрічей: підвищення рівня обізнаності громадян щодо існуючих можливостей участі громадськості у процесах прийняття рішень, пошук партнерів та однодумців, налагодження співпраці з районною владою задля забезпечення конкретного практичного результату. Тож запрошую усіх до діалогу! – привітав учасників зібрання заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Олександр Деніс.

Про системну роботу з районною громадською радою, активними громадськими організаціями та мешканцями, спільні напрацювання, проекти та ініціативи розповів перший заступник голови Подільської райдержадміністрації Микола Дубовик.

Зокрема, одна з таких ініціатив Community Policing: «Взаємодія патрульної поліції та громади», була підтримана Подільським районом одним з перших. Переваги впровадження цієї ініціативи окреслила Лідія Занюк – старший лейтенант поліції старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у м. Києві.

Головним питанням, що наразі в однаковій мірі турбує представників влади і громадянське суспільство є запланована реформа місцевого самоврядування столиці України. Основні тези та особливості пропонованих змін презентувала одна з авторів законопроекту «Про місто Київ – столицю України», народний депутат України Ганна Бондар.

А вже секція-практикум «Розвиток нашого району» дозволила присутнім обговорити усі інші проблемні питання подолян, одразу пропонуючи можливі шляхи їх вирішення. Ці пропозиції стануть частиною резолюції ІІІ Київського Форуму організацій громадянського суспільства, який планується в листопаді цього року.

Увага! Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) запрошує представників активної громадськості міста Києва взяти участь у районних форумах організацій громадянського суспільства, які відбудуться:

08.10.2019

Оболонський район

10.10.2019

Шевченківський район

17.10.2019

Деснянський район

Щоб стати учасником Форуму, будь ласка, зареєструйтеся за допомогою форми за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку