Головна  →  Новини  →  23 березня 2020

Як вберегтися від інфекційних захворювань та що робити, якщо відчув симптоми?

Як вберегтися від інфекційних захворювань та що робити, якщо відчув симптоми?

Для упередження ситуації стрімкого розповсюдження коронавірусу міська влада закликає з розумінням та відповідальністю поставитися до обмежувальних заходів, введених у столиці, та дотримуватися елементарних рекомендацій.

Зокрема:

• Обмежте соціальні контакти. За можливості, залишайтеся вдома і не виїжджайте в місто.

• Дотримуйтеся правил особистої гігієни. Мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд. Користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80%. Уникайте дотиків до свого обличчя. Не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота.

• Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. З тими, хто має симптоми застуди. Мінімальна дистанція – 1,5 метра.

• Термічно обробляйте продукти.

• Провітрюйте та зволожуйте приміщення, у якому перебуваєте.

• Захворів – сиди вдома.Це перше правило, яким має керуватися кожен, хто відчув симптоми захворювання.

При проявах симптомів захворювання – повідомте свого сімейного лікаря телефоном. Щоденно будьте на зв’язку з сімейним лікарем та дотримуйтеся його рекомендацій. Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо лікар вбачає таку необхідність.

У столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися у разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Наголошуємо, що ефективність введених у Києві обмежувальних заходів залежить  від нашого свідомого ставлення до ситуації, до свого здоров’я та  безпеки.

Перейти до спискуВерсiя для друку