Головна  →  Новини  →  9 квітня 2021

У Києві встановлять три нові пам’ятні знаки

У Києві встановлять три нові пам’ятні знаки

Відповідне рішення було прийнято під час засідання комісії з питань встановлення пам’ятних знаків в місті Києві, що пройшла у форматі Zoom-конференції. Про це повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк, який входить до Комісії.

«Комісія підтримала ініціативу встановити три пам’ятні знаки. Це знак в пам’ять про померлих медиків, які рятували пацієнтів, уражених COVID-19, який планується встановити на території клінічної лікарні №4. Погодили рішення щодо встановлення пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів АТО на Алеї Пам’яті в парку «Перемога». Також комісія підтримала ідею звести пам’ятний знак на території парка «Аскольдова могила» Герою України, видатному культурному, релігійному та політичному діячеві  Августину Волошину», - повідомив Роман Лелюк.

Члени комісії також підтримали звернення на встановлення двох меморіальних дошок:

  • звернення Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона Національної академії наук України стосовно встановлення меморіальної дошки на честь видатного українського науковця, доктора технічних наук, Героя України Патона Бориса Євгеновича на фасаді корпусу № 4 Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона, де він працював (на вулиці Казимира Малевича, 11);
  • звернення громадянки Михайлової Оксани Іванівни, колективне звернення працівників музеїв м. Києва, колективне звернення працівників Центрального державного історичного архіву України стосовно встановлення меморіальної дошки на честь видатного києвознавця, історика, письменника та журналіста Ковалинського Віталія Васильовича на фасаді будинку, де він жив, на провулку Георгіївському, 2.

Встановлення погоджених об’єктів відбудеться за позабюджетні кошти їх ініціаторами. Строки зведення пам’ятних знаків та меморіальних дощок так само визначатимуть організації, що ініціювали їх встановлення.

Перейти до спискуВерсiя для друку