Головна  →  Новини  →  12 травня 2021

Роман Лелюк: Київ відзначатиме День Європи в Україні у комбінованому форматі

Роман Лелюк: Київ відзначатиме День Європи в Україні у комбінованому форматі

День Європи в Україні відзначатиметься 15 травня. Цього року його проведення включає мистецькі, інформаційні заходи та інсталяцію. Про це під час пресконференції повідомив директор Департамент суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

«Цього року Київ відзначатиме 19-й День Європи в Україні. Він пройде у комбінованому офлайн та онлайн форматі. Розпочнеться святкування о 8 ранку першими в Європі екоперегонами на електроскутерах «Scoot Kyiv», в яких візьмуть участь представники посольств, МЗС та КМДА. Після цього на Михайлівській площі о 12:30 пройде урочиста церемонія відкриття свята за участі перших осіб міста та держави. Неподалік буде розміщено інформаційні вежі, присвячені країнам-учасникам Дня Європи, а ввечері на киян чекає симфонічний концерт», - розповів Роман Лелюк.

Концепція свята присвячена річці Дунай, адже цьогоріч Україну обрано головою «Дунайської комісії», міжнародної міжурядової організації, основними цілями діяльності якої є забезпечення і розвиток вільного судноплавства на Дунаї. Це вперше країна, яка не є членом ЄС, очолює європейську міжурядову організацію, повідомив головний куратор Днів Європи та Сьомого міжнародного фестивалю мистецтв «Anne de Kyiv Fest» Федір Баландін.

Цій темі буде присвячена і арт-інсталяція «Дунай» в стилі супрематизму з  інформаційними вежами придунайських країн вздовж імпровізованого «русла» річки. Автор експозиції – ілюстратор Андрій Єрмоленко. О 21:00 розпочнеться концерт симфонічної музики під диригуванням всесвітньовідомого українського диригента Кирила Карабиця. «Ми вирішили зробити програму, яка б символізувала базові ідеї теми Дня Європи та була пов’язана з Україною і Києвом. Під час концерту пролунає світова прем’єра партитури українсько-французького композитора Федора Якименка «На берегах Дніпра», написана щонайменше 100 років тому», - повідомив Головний диригент Борнмутського симфонічного оркестру Кирило Карабиць.

Перейти до спискуВерсiя для друку