Головна  →  Новини  →  24 травня 2021

22 травня в парку Наталка в Оболонському районі столиці пройшов перший районний форум розвитку громадянського суспільства

22 травня в парку Наталка в Оболонському районі столиці пройшов перший районний форум розвитку громадянського суспільства

Департамент суспільних комунікацій спільно з Центром публічної комунікації та інформації минулої суботи провів перший з десяти районних форумів розвитку громадянського суспільства у парку Наталка в Оболонському районі.

До нас завітали небайдужі до розвитку свого міста жителі Оболонського району, які дискутували про актуальні для них питання та спільно шукали шляхи їх вирішення з максимальним врахуванням інтересів усіх зацікавлених груп. Загалом до форуму доєднались близько 350 киян.

Неформальна зустріч на свіжому повітрі мала позитивні результати: кияни спільно з представниками місцевої влади напрацювали реальні кроки щодо імплементації квартального менеджменту в районі, запропонували дорожню карту впровадження активної співпраці влади та представників шкільного самоврядування з метою розвитку району, а також визначили проблемні точки громадського бюджету та можливості щодо їх усунення.

Зокрема, на центральній панельній дискусії «Взаємодія через відкриті громадські простори» учасниками було розроблено пропозиції у п’яти категоріях, що ляжуть в основу розвитку району.

У підсумку панелі «Молодь як ключ до успішного розвитку столиці» маємо шість проєктів розвитку різних сфер району, створених активною молоддю району.

Результатами панельної дискусії «Громадський бюджет-Київ: Level Up!» за участі представників команд та розпорядників бюджетних коштів стала дорожня карта стосовно вдосконалення положення про громадський бюджет столиці. Команди проєктів визначили близько п’ятнадцяти проблем, які гальмують розвиток цього інструменту участі у столиці та, ґрунтуючись на успішних кейсах європейських та українських міст, запропонували оптимальні для всіх кроки щодо їх усунення.

Цікавим був формат проведення панельних дискусій – світове кафе. Саме завдяки цьому формату всі учасники були почуті, а їх думки – враховані у фінальних напрацюваннях по кожній з панелей.

Маємо надію, що кожен виніс щось корисне як для себе, так і для нашого рідного міста.

Вдячні всім, хто завітав та взяв активну участь у панельних дискусіях та інших активностях форуму.

З нетерпінням чекатимемо зустрічі в інших районах столиці.

Разом розвиваємо наше місто!

Перейти до спискуВерсiя для друку