Головна  →  Новини  →  14 липня 2021

У Києві запрацювала міжнародна літня школа для волонтерів Червоного Хреста

У Києві запрацювала міжнародна літня школа для волонтерів Червоного Хреста

У Києві запрацювала друга міжнародна школа для волонтерів Товариства Червоного Хреста України «Об’єднуємо країни – виховуємо лідерів». Школа – один із переможців конкурсу проектів громадських організацій, який проводиться Департаментом суспільних комунікацій. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Волонтерський рух останніми роками набирає все більше обертів. Нещодавно ми відкрили «Академію гостинності» для навчання волонтерів у туристичній сфері. А сьогодні, вже вдруге, розпочинає роботу школа волонтерів Червоного Хреста. Ця школа – це об’єднання молодих і активних людей, які відчувають свою відповідальність перед суспільством. І я впевнена, що за її підсумками роль та імідж волонтерства у громаді зросте», – зазначила Марина Хонда.

Основним заходом проєкту буде проведення оздоровчого табору в Пущі-Водиці. Участь у школі візьмуть волонтери з України та ще 8 країн.

Окрім активного відпочинку та оздоровлення учасників, запланована також наступна робота:

  • проведення занять у школі згідно з напрацьованими рекомендаціями;
  • робота в команді, вивчення основ управління проєктами. Праця в умовах взаємної підтримки та справедливої критики. Участь в організації щоденного життя школи;
  • поглиблене вивчення української та світової філософії, історії, міжнародного гуманітарного права. Практичні заняття з комунікацій, психології стосунків, запобігання булінгу;
  • проведення презентаційних заходів для ознайомлення з культурними цінностями України та держав, із яких прибули учасники.
Перейти до спискуВерсiя для друку