Головна  →  Новини  →  17 серпня 2021

Роман Лелюк: У міському конкурсі проєктів і програм розвитку місцевого самоврядування визначено 34 переможці

Роман Лелюк: У міському конкурсі проєктів і програм розвитку місцевого самоврядування визначено 34 переможці

Конкурсна комісія Міського конкурсу проєктів і програм розвитку місцевого самоврядування шляхом оцінювання визначила переможців, які отримають фінансування з міського бюджету на реалізацію своїх проєктів. Про це повідомив голова конкурсної комісії та директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

«Цього року в конкурсі визначено переможцями 34 проєкти на суму 3 мільйони 939 365 гривень. Водночас, бюджет конкурсу складає 4 мільйони гривень. Залишок коштів – а це понад 60 тисяч гривень, комісія вирішила надати наступному у рейтингу проєкту №35 і таким чином профінансувати його реалізацію частково. Загалом ми отримали 51 заявку від 49 органів самоорганізації населення на суму майже 6 мільйонів гривень. Тож перед конкурсною комісією стояло непросте завдання. Адже проєкти щороку стають все більш цікавими та спрямованими на розвиток мікрогромад», - прокоментував Роман Лелюк.

Серед проєктів, що перемогли: облаштування спортивних та дитячих майданчиків, проєкти з благоустрою, реконструкції, створення арт-об’єктів, проведення освітніх та культурних заходів. В той же час голова конкурсної комісії закликав конкурсантів, що не перемогли, приділити більше уваги презентаціям їх проєктів, вдосконалити їх відповідно до вимог конкурсу, та спробувати свої сили наступного року. Кожного року фінансування конкурсу зростає, адже розвиток успішного місцевого самоврядування – це один з пріоритетів міської влади.

Нагадаємо, що Департамент суспільних комунікацій КМДА проводить конкурс з 2012 року. За цей час було реалізовано 184 проєкти різного спрямування.

Ознайомитись з повним переліком проєктів-переможців 2021 року можна за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку