Головна  →  Новини  →  20 серпня 2021

Роман Лелюк: Ветерани піднімуть на флагшток найбільший стяг у День Державного Прапора України

Роман Лелюк: Ветерани піднімуть на флагшток найбільший стяг у День Державного Прапора України

23 серпня в Україні відзначатиметься День Державного Прапора України. Цього дня у столиці заплановано урочисте відзначення свята. Про це повідомляють у Департаменті суспільних комунікацій КМДА, який займається організацією святкування.

«Цього року місто традиційно відзначить свято в урочистій атмосфері. Заходи пройдуть на території Національного музею історії України у Другій світовій війні за участі киян. Зокрема, ветерани АТО та ООС піднімуть на флагшток найбільший державний прапор. А 30 юних жителів столиці, які є переможцями шкільних олімпіад, творчих фестивалів та спортивних змагань, з рук міського голови отримають паспорти громадян України у вигляді ID-карток», - розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

День Державного Прапора України в столиці вперше проходить на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні». Локація обрана не випадково. Минулого року тут було відкрито меморіал з найбільшим прапором. Крім того, саме з печерських пагорбів український стяг видно якомога далі. Церемонія підняття Державного Прапора України відбувається за участю міського голови та загальновійськового взводу роти Почесної варти.

Нагадаємо, до Дня Державного Прапора України та 30-річчя незалежності України було встановлено новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора. Конструкція оновленого тризуба більш легка та оснащена поворотним механізмом. Сам флагшток зараз є найбільшим в Україні. Його висота становить близько 90 метрів, вага - 32 тони. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Перейти до спискуВерсiя для друку