Головна  →  Новини  →  7 грудня 2021

Роман Лелюк: Ми зібрали стейкхолдерів серед органів самоорганізації населення столиці, щоб ця ланка місцевого самоврядування працювала ще більш ефективно

Роман Лелюк: Ми зібрали стейкхолдерів серед органів самоорганізації населення столиці, щоб ця ланка місцевого самоврядування працювала ще більш ефективно

Сьогодні в Україні відзначається День місцевого самоврядування. Напередодні свята у Vcentri Hub Оболонського відбулася зустріч керівництва Департаменту суспільних комунікацій КМДА, голови постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Юлії Ярмоленко з представниками органів самоорганізації населення (ОСН) м. Києва. Про це повідомили у Департаменті суспільних комунікацій.

«Ми зібрали стейкхолдерів серед органів самоорганізації населення столиці для того, щоб ця первинна ланка системи місцевого самоврядування працювала ще більш ефективно. У форматі діалогу представники найактивніших ОСН, ініціативних груп новостворених органів та представники міської влади обговорюють успішні втілені проєкти. Наша мета – працювати у синергії, щоб подібних кейсів було ще більше», - розповів директор Департаменту Роман Лелюк.

Представники ОСНів розповіли про вже реалізовані власними силами та спільно з міською владою проєкти у сфері благоустрою територій, безпеки, освітніх ініціатив та інших. Учасники обговорили можливі шляхи впровадження майбутніх ідей та домовилися про продовження діалогу. Наприкінці зустрічі, представники найактивніших ОСНів Києва отримали подяки від міської влади.

Нагадаємо, нині в столиці нараховується 183 ОСН. З них 116 отримують фінансову підтримку з міського бюджету. Крім того, з 2019 року щорічно проходить міський конкурс проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування, в рамках якого місто фінансує реалізацію корисних кейсів для мікрогромад. Так, в перший рік перемогу здобули 25 проєктів, у 2020 році – 30, а у 2021 – 35 проєктів. Щороку збільшується і бюджет конкурсу.

Перейти до спискуВерсiя для друку