Головна  →  Новини  →  20 травня 2015

Колектив Департаменту суспільних комунікацій та журналісти комунальних ЗМІ підтримають Всеукраїнську акцію до Дня української вишиванки

Завтра, 21 травня, співробітники Департаменту суспільних комунікацій та журналісти телекомпанії «Київ», редакцій газети «Хрещатик» та радіостанції «Київ ‒ 98 FM» прийдуть на роботу в українських вишиванках, висловивши таким чином свою єдність і солідарність з усіма українцями.

Довідково

Всеукраїнська акція «День української вишиванки» відзначається щороку в третій четвер травня. Акція було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Вона зауважила, що студенти досить часто одягають вишиванки на пари, і одного разу запропонувала одногрупникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки.

У перший рік свята у 2007 році вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світові, а також прихильники України.

День вишиванки у 2015 році припадає на 21 травня. Організатори закликають всю Україну в цей день одягнути вишиванку на знак єдності. Започаткована акція «Подаруй вишиванку захиснику», яка має на меті підняти бойовий і моральний дух українських воїнів в зоні АТО. Військовим на передову волонтери планують передати вишиванки, аби вони служили оберегом.

Перейти до спискуВерсiя для друку