Головна  →  Новини  →  27 травня 2015

Департамент суспільних комунікацій узагальнює пропозиції громадського сектору до міської програми із запобігання і протидії корупції у столиці на 2015-2017 роки в частині інформаційно-роз’яснювальної роботи

Департамент суспільних комунікацій узагальнює пропозиції громадського сектору до міської програми із запобігання і протидії корупції у столиці на 2015-2017 роки в частині інформаційно-роз’яснювальної  роботи

Представники Департаменту суспільних комунікацій взяли участь у прес-конференції, яку провела Громадська організація «Свідомі», де було презентовано результати дослідження: «Чи готова громадськість боротися з корупцією у Києві?». З огляду на важливість теми, Департамент максимально враховує пропозиції громадськості до спільного плану дій в частині роз’яснювальної роботи, планування інформаційної кампанії та включення мультимедійних ресурсів.

Довідково

Громадська організація «Свідомі» та Українська громадська молодіжна палата презентували результати соціологічного дослідження серед киян, яке продемонструвало реальний стан справ з корупцією у столиці після Революції гідності та зміни влади.

Під час прес-конференції було продемонстровано «рейтинг» державних установ, де кияни найчастіше стають жертвами корупції, проаналізовано основні причини та визначено, чи хоче молодь Києва працювати у державних структурах аби покращити стан речей.

Спікерами прес-конференції були: Навроцька Вікторія, прес-секретар ініціативної громадської платформи «Свідомі», Олег Петровець, депутат Київської міської ради, Олена Галушка, депутат Київської міської ради, Артем Нікіфоров, Українська громадська молодіжна палата.

Разом з тим, як повідомив мер Києва Віталій Кличко під час депутатських слухань в Києвраді, столичне керівництво розпочало тестування електронної системи, яка надаватиме відкритий доступ киян до інформації про доходи та видатки бюджету столиці в режимі онлайн. Офіційну презентацію програми буде проведено найближчим часом.

Особливу увагу було звернуто керівників міської адміністрації, голів районів, керівників комунальних підприємств, щоб вони максимально швидко впроваджували процедури контролю, розглядали скарги і розкривали корупційні схеми. «Ми вперше за багато років ініціювали депутатські слухання, на які запросили представників ЗМІ, громадськості, щоб повернутися до традиції, коли депутати мають безпосередній контакт з громадськістю і спільно вирішують проблеми, якщо вони виникають», ‒ акцентував Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку