Головна  →  Новини  →  27 травня 2015

Близько 80 громадських організацій, міських спільнот, дружніх фестивалів та арт-ініціатив стануть учасниками першого фестивалю міських проектів «PRO місто» (+ розклад прес-брифінгів)

Близько 80 громадських організацій, міських спільнот, дружніх фестивалів та арт-ініціатив стануть учасниками першого фестивалю міських проектів «PRO місто» (+ розклад прес-брифінгів)

На виставці міських проектів, яка відкриється в рамках фестивалю «PRO місто», свої ідеї як зробити рідне місто кращим і комфортнішим збереться близько 80 громадських організацій, міських спільнот, дружніх фестивалів та арт-ініціатив. Серед них ‒ територіальні громади майже зі всіх районів Києва, ініціативи, що опікуються екологією та енергоефективністю, студентські спільноти, урбаністичні та мистецькі об’єднання, культурно-просвітницькі ініціативи та багато інших.

Одне з головних завдань фестивалю «PRO місто» ‒ показати, що кожний мешканець міста може стати агентом змін та знайти однодумців.

Так ГО «Хмарочос» презентує ініціативу «Двір Правди»: активісти планують облаштувати двір так, щоб кожен житель, незалежно від його потреб та віку, хотів проводити там більше часу, і «підняти» таким чином благоустрій двору до рівня найкращих світових прикладів. «Як зробити головну вулицю Києва зручною для всіх?» ‒ розкажуть у своєму проекті «Пішохідний Хрещатик» активісти з «Урбанради». На запитання «Як і навіщо дружити з сусідами у великому місті?» ‒ відповідь у «Дивовижних». Громадська організація «Київський велотрек» презентує на фестивалі проект створення Центру велосипедної культури, а активісти організації проведуть показові виступи з велотріалу. Громадське об’єднання «Екологічна сотня» розкаже і покаже, як потрібно збирати та утилізувати різні види сміття, та презентує свій проект з реновації озера Лебедине з облаштуванням публічного простору навколо нього. Засновник Shooter.ua розповість про те, як можна зробити електромобілі доступними для всіх та який ефект це матиме для сучасних міст. ГО «Інститут енергоефективності України» проектом «Енерговільні» вчитиме киян економити енергоресурси у побуті. ГО «Місто-сад» поділиться досвідом облаштування міських громадських городів та багато ін.

Свої проекти також представлять десять фіналістів відкритого конкурсу на найкращий міський стартап-2015 «Best Urban Social Startup». За результатами цих презентацій журі визначить переможця, який отримає 200 тис. грн. на реалізацію свого проекту.

Фестиваль міських проектів «PRO місто» проходитиме 29-31 травня 2015 року у центрі «АККО Інтернешнл» та парку ім. О.Пушкіна. Дивіться Програму на сайті фестивалю та обирайте, що вам до вподоби!

Довідково

Розклад прес-брифінгів 29.05:

  • 10.35 ‒ 11.00 Брифінг Київського міського голови В.Кличка
  • 11.05 ‒ 11.25 Брифінг за участю Марії Насєдкіної, Олександра Можаєва, Євгенії Кулеби («Новий колективізм»)
  • 11.55 ‒ 12.15 Брифінг за участю Олени Педай, Олега Полозюка, Григорія Мельничука («Місто для всіх»)
  • 13.05 ‒ 13.25 Брифінг за участю Ксенії Семенової, Григорія Мельничука, Костянтина Тихомирова, Урса Томанна («Переосмислення транспорту»)
  • 13.55 ‒ 14.15 Брифінг за участю Маргарити Соколової, Дмитра Федоренка, Галини Гупан («Місто відповідальних людей»)
  • 16.05 ‒ 16.35 Брифінг за участю Сергія Целовальника, Володимира Мельника, Наталії Манюк, Арсенія Фінберга, Сергія Щелкунова, Ольги Будник («Право на місто»)

Розклад прес-брифінгів 30.05:

  • 10.55 ‒ 11.25 Брифінг за участю Миколи Китаєва, Юрка Банзая, Костянтина Євтушенко («Відновлювальне місто»)
  • 11.30 ‒ 11.50 Спілкування з пресою мера Варшави Ганни Гронкенвич-Вальц
  • 11.55 ‒ 12.15 Брифінг за участю Анастасії Загороднюк, Артема Батоговського, Сергія Гур’єва, Дениса Гурського («ІТ допомога»)
  • 12.20 ‒ 12.40 Спілкування з пресою професора з міського дизайну та громадської політики Масачусетського технологічного Інституту (США), урбаністки, експерта у Департаменті містобудування та архітектури Катаріни Георге (Німеччина), директора Відділу охорони пам’яток м. Кракова Єжи Збігеня
  • 12.45 ‒ 13.05 Брифінг за участю Антона Дворенкова, Анастасії Пономарьової, Володимира Палія («Низова урбаністика»)

Розклад прес-брифінгів 31.05:

  • 15.05 ‒ 15.20 Брифінг за участю Файта Аппельта
Перейти до спискуВерсiя для друку