Головна  →  Новини  →  28 травня 2015

Керівники органів самоорганізації населення столиці збираються послухати про європейський досвід місцевого самоврядування

Керівники органів самоорганізації населення столиці збираються послухати про європейський досвід місцевого самоврядування

На День Києва завітає «тричі» мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц. У суботу, 30 травня, в рамках фестивалю міських проектів «PRO місто» вона виступить з лекцією «Трансформація міста від постсоціалістичного до глобалізованого мегаполісу».

Пані Гронкевич-Вальц поділиться досвідом того як Варшава стала доступним, активним і комфортним містом, яке й зараз динамічно розвивається.

Саме зробити Варшаву «столицею Східної Європи» пообіцяла Ганна Гронкевич-Вальц ще у 2006 році, ставши мером польської столиці вперше. Минулого року вона вже втретє обійняла цю посаду, що доводить вдоволеність більшості варшавян політикою і діями мера. І це не дивлячись на те, що у 2013 році опозиційні сили намагалися відправити її у відставку, провівши референдум, який так і не зібрав достатньої кількості голосів.

Впродовж 9 років мерства Ганни Гронкевич-Вальц Варшава дійсно змінилася ‒ побудована друга лінія метро, повністю оновлено автобусний і трамвайний парки, прокладено нові лінії освітлення, модернізовано набережні, з’явилися Центр науки «Коперник», Музей історії польських євреїв та міст Марії Складовської-Кюрі. Сьогодні Варшава ‒ у першій десятці європейських столиць, мешканці яких усе частіше використовують велосипед для пересування містом! Внаслідок «велосипедної революції» мера Гронкевич-Вальц ‒ 90 км велосипедних доріжок і система прокату міських велосипедів. Про це і головне, чи зможуть так у Києві, які рішення є актуальними для міста, ‒ говоритимуть учасники лекторію.

Участь у лекції безкоштовна за попередньої реєстрації за посиланням.

30 травня об 11.30 мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц поспілкується із журналістами. Слідкуйте за програмою та новинами фестивалю на офіційному сайті.

Перейти до спискуВерсiя для друку