Головна  →  Новини  →  28 травня 2015

Тетяна Гузенко: «Фестиваль міських проектів «PRO місто» ‒ це сучасна комунікативна платформа. До Кличка програми розвитку Києва обговорювалися у високих кабінетах. А тепер чиновники будуть спілкуватися з киянами у міському парку»

Тетяна Гузенко: «Фестиваль міських проектів «PRO місто» ‒ це сучасна комунікативна платформа. До Кличка програми розвитку Києва обговорювалися у високих кабінетах. А тепер чиновники будуть спілкуватися з киянами у міському парку»

29-31 травня у павільйоні Виставкового центру «АККО Інтернешнл» на території парку ім. О.Пушкіна (пр-т Перемоги, 40-б) кияни побачать майбутнє свого міста. Всі, кому цікаво «що зробили за рік», «що планують», «яким коштом», «чому саме це», зможуть задати питання міській владі, експертам, бізнесменам, які взяли участь у розробці проектів розвитку Києва.

Про Дні Києва та новий столичний фестиваль розповіла сьогодні студентам Національної академії при Президентові України заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко. За її словами, відкриті комунікативні платформи влади й громади ‒ це європейські формати відкритості і прозорості:

‒ Учасники фестивалю презентують успішні практики перетворення міського простору силами громади. Близько 70 проектів міського розвитку представлять департаменти Київської міської державної адміністрації. До мера Кличка програми розвитку Києва обговорювалися у високих кабінетах. А сьогодні ‒ у міському парку. Всі, хто має конструктивні пропозиції, можуть долучитися до обговорення, поставити питання і, якщо влада буде переконливою, підтримати нові проекти.

Нагадаємо, що на киян та гостей міста чекають лекції мера Варшави Ганни Гронкевич-Вальц, Президента Грузії Міхеїла Саакашвілі (2003-2013), відомих урбаністів Брента Раяна (США) та Катаріни Георге (ФРН), які розкажуть, як зробити Київ містом комфортним для всіх.

Під час фестивалю пройдуть панельні дискусії «Право на місто» та «PRO культуру в місті/PRO місто в культурі» за участю українських митців та діячів культури, воркшопи і майстер-класи, арт-перформанси та рольові ігри для дітей. У парку також розташують унікальний сферичний лекторій ATMASFERA 360 з сучасною проекційною апаратурою. Крім лекцій та презентацій, у куполі щовечора відбуватимуться кінопокази.

Організатори фестивалю ‒ Департамент містобудування та архітектури КМДА, співорганізатор ‒ громадська організація «Це наш Київ».

Докладніше дізнатися про програму фестивалю можна на сайті.

Наразі триває реєстрація учасників на конференції, що відбуватиметься у рамках фестивалю. Для реєстрації необхідно перейти за посиланням і обрати лекції чи презентації, які б ви хотіли відвідати. Участь у конференції безкоштовна за попередньої реєстрації, адже кількість місць обмежена.

Перейти до спискуВерсiя для друку