Головна  →  Новини  →  30 березня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: як триває реалізація проектів Громадського бюджету, чому заморозили реконструкцію «хрущовок», для чого потрібна монетизація субсидій та пільг

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: як триває реалізація проектів Громадського бюджету, чому заморозили реконструкцію «хрущовок», для чого потрібна монетизація субсидій та пільг

У сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«240 гектарів… для суперечок».

Чим викликані протести проти будівництва нових квартир, шкіл і дитсадків біля музею просто неба «Пирогово»? Замість пшеничного поля тут «заколосяться»… багатоповерхівки. Такий несподіваний «прогноз» розповсюдили деякі ЗМІ, киваючи на загрозу житлового будівництва навколо Музею народної архітектури та побуту («Пирогів»). Наскільки ці гучні заяви відповідають дійсності?

«Парадокси оновлення «хрущовок», або Чому перебудову Нивок «заморозили» на десятиліття?»

Двадцять років тому в Києві стартував перший проект реконструкції «хрущовок». Торік минуло десятиліття, як його «заморозили», реконструювавши півтори старенькі п’ятиповерхівки.

«Субсидії і пільги виплачуватимуть «на руки». Спершу відсіють шахраїв, потім заможних.

Ревізію добробуту не проводитимуть тільки серед воїнів АТО, ліквідаторів Чорнобильської катастрофи (коментарі + думки вголос).

«На Хороса чекає «Долина слонів». У травні розпочнеться грандіозна реконструкція столичного зоопарку.   

Нещодавно у київському звіринці вперше з’явилося на світ дитинча яків, якого назвали Бобі. Воно народилося у мами Маланки і тата Яші, котрих привезли зі львівського зоопарку «Лімпопо». Малюк навіть не підозрює, як йому пощастило, адже незабаром він, як і решта тутешніх мешканців, житиме в оновленому зоопарку.

«Нульова зона»: В історичному центрі Києва можуть прибрати всю вуличну рекламу.

Депутат Київради Олесь Маляревич (фракція «Солідарність») про нову концепцію розміщення реклами.

«Чи можна споживачеві виграти суд».

Ви отруїлися неякісною їжею, придбаною у торговій мережі, відтак бажаєте сатисфакції, адже «на пам’ять» про завдану шкоду здоров’ю маєте на руках товарний чек і факт виклику швидкої медичної допомоги? Облиште марні надії, швидше за все, звернення до суду одинака-споживача ні до чого не призведе…

«Небезпечні сюрпризи столичних супермаркетів».

«Вечірка» розглянула добірку проблемних ситуацій, з якими найчастіше кияни стикаються під час візитів до супермаркетів за покупками, і радить, що робити, якщо... 

«Він не ховався за спинами підлеглих».

Біля центрального входу до головної будівлі штабу Тилу Збройних Сил України (вулиця Дегтярівська) встановлено меморіальну дошку. На темній гранітній плиті викарбуваний портрет полковника Андрія Лепехи. У лютому 2014 року він віддав своє життя, виконуючи бойове завдання з тилового забезпечення підрозділів в районі населеного пункту Нижнє Лозове на Донеччині.

«Реліквії, освячені війною». У новій експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні представлено унікальні експонати з поля бою.

«Український Схід». Таку назве має ця унікальна виставка, присвячена подіям новітньої історії Української держави та її героїчним захисникам. Понад три роки наші воїни, серед яких чимало киян,  дають гідну відсіч збройній агресії Російської Федерації на Донбасі. Експонати виставки – справжні реліквії, свідоцтва звитяги й мужності українських бійців.

«На Дніпрі, між Либіддю і Почайною». Річки багато в чому сформували обличчя нашого сучасного Києва – як великі й знані, так і зовсім невеликі та вже призабуті.

Днями у верхньому вестибюлі станції метро «Золоті ворота» відкрилася виставка старовинних карт столиці, на яких можна побачити чимало малих річок – Либідь, Сирець, Дарницю, Клов, Хрещатик, Почайну… Власне, саме відродження останньої на карті Києва стало приводом згадати призабуту сторінку міської історії.

«Ангели добрих справ, об’єднані любов’ю».

Важко навіть повірити, що в наш прагматичний час випадкове відкриття і читання одного з численних сайтів у Інтернеті може якщо не докорінно змінити погляди на сприйняття навколишнього світу і місця людей в ньому, то, принаймні, піддати їх суттєвій ревізії. Мова йде про Міжнародний благодійний фонд «Давай допоможемо» і сайт Starenki («Старенькі»). «Вечірка» поспілкувалася з керівником фонду Ольгою Бондаренко.

КИЇВ ЧИТАЄ. «Дві забавки пустельника». Нове видання запрошує до мандрівки у світ Сковороди.

У столиці презентували нову книжку знаного літературознавця Леоніда Ушкалова «Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди», що вийшла у видавництві «Дух і літера» в серії «Постаті культури». Це не лише життєпис видатної людини – крізь біографію Сковороди постає яскравий образ України XVIII століття.

Над чим працюєте? «Мистецькі грані київського пейзажу».

Євген Карась, галерист, колекціонер: Нині ми вперше готуємо найбільшу виставку київського пейзажу за всю історію незалежної України...

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку