Головна  →  Новини  →  6 квітня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: чи подорожчає проїзд у транспорті, що чекає на гостей «Євробачення», як заохотити дитину полюбити книгу

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: чи подорожчає проїзд у транспорті, що чекає на гостей «Євробачення», як заохотити дитину полюбити книгу

У сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«Пісні про Київ – 55 років».

Минулого вівторка на початку засідання Київради міський голова Віталій Кличко вручив доньці видатного композитора Ігоря Шамо, який є автором гімну української столиці «Києве мій», відзнаку про присвоєння митцю звання «Почесний громадянин міста Києва».

«Між збитками і прибутком».

Економісти прогнозують подорожчання талонів і жетонів на 2-3 гривні. Збільшення «мінімалки», вартості енергоносіїв змушують владу шукати вихід...

«Пісенний конкурс: події, локації, «родзинки».

На гостей «Євробачення» у столиці чекають 3D-mapping-show, розважальні локації, «Kyiv art week» і багато інших цікавих речей. Про це розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков. За його словами, всі роботи в рамках підготовки до «Євробачення» йдуть за графіком і будуть виконані вчасно.

«На ремонт дворів виділять 100 млн».

За словами Київського міського голови Віталія Кличка, цього року у столиці на ремонт дворів Київрада має виділити 100 млн грн. При цьому вже надійшли бюджетні запити на капітальний ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій на 300 млн.

«Першого травня місто прикрасять фонтани».

Реконструкцію комплексу з одного великого та шести малих водограїв неподалік Лядських воріт, які зазнали значних руйнувань під час Революції Гідності, майже повністю завершено. 4 квітня провели тестування одного з них. Всі системи спрацювали на «відмінно». Тож з першого травня кияни та гості Києва зможуть робити біля фонтанів чудові селфі.

«Як заохотити дитину полюбити книгу».

Проблема дитячого читання, висока вартість дитячих видань, зміни формату роботи бібліотек – про це йшлося під час «круглого столу», організованого Департаментом суспільних комунікацій КМДА разом з національним інформаційним «Укрінформ» агентством

«Київ мріє про Чемпіонат світу з півмарафону у 2020 році».

9 квітня в столиці відбудеться щорічна масова бігова подія – Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017. Цього року пробіг збере 10 тисяч учасників з 50 країн. Майже 3000 осіб вийдуть на старт головної дистанції – 21,0975 км, 50 з них – професійні спортсмени, які боротимуться за титул чемпіона України з півмарафону-2017.

«Газ за новими цінами».

Від нового тарифу на газ найбільше постраждають самотні, економні й дачники. Виграють власники маєтків і підприємств-монополістів. Більше, ніж у березні, заплатять практично всі кияни. Але чим численніша сім’я, тим дешевше обходитиметься блакитне паливо кожному з її членів.

«Трансплантція «у законі».

За прогнозами експертів, у середині третього тисячоліття 50 відсотків хірургічних операцій будуть пов’язані з трансплантацією. Щороку кілька тисяч наших співвітчизників потребують «заміни» органів, хоча шанс дочекатися її мають лише близько двох сотень.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку