Головна  →  Новини  →  27 квітня 2017

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ Програма офіційних заходів «Євробачення-2017»

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ Програма офіційних заходів «Євробачення-2017»

Читайте у сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«Чорнобильська зона: радіація відродження».

26 квітня виповнився 31 рік аварії на Чорнобильській АЕС. Що сьогодні відбувається у зоні відчуження та які її перспективи ‒ дізнавалися кореспонденти «Вечірки».

«Сцена «Євробачення» чекає конкурсантів».

Будівництво сцени «Євробачення-2017» повністю завершене. На ній вже провели технічні репетиції статистів, під час яких працювали усі телекамери, світлове, звукове та відеообладнення.

«Ми все ж таки українці». Депутати підтримали у першому читанні проект рішення «Про подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині».

Відповідним документом пропонується встановити, що в Києві мовою роботи, діловодства і документації органів місцевого самоврядування, підприємств установ та організацій комунальної форми власності є державна мова ‒ українська.

«Теремки ‒ 3»: транспортна розв’язка чи новий вузол проблем?

Нещодавно Київрада затвердила зміни до Детального плану території (ДПТ) урочища «Теремки-3». Однак єдиної думки немає ні серед депутатського корпусу, ні серед громади.

«Київ + область: давайте дружити!» Громадам Києва і області давно пора відпрацювати спільну стратегію і тактику вирішення гострих проблем.

Якщо копнути вглиб історії, то стосунки між Києвом і областю були різними: від повного заморожування контактів на офіційному рівні до спроб спільного напрацювання стратегії розвитку. Сьогодні у двосторонніх зв’язках намітився конструктивний підхід – взаєминам двох регіонів готують законодавчу платформу.

Як це було. «500 бомб Чорнобиля». Коли мешканців Прип’яті евакуювали з небезпечної зони, більшість киян ще нічого не знали про катастрофу.

26 квітня 1986 року назавжди увійшло чорною датою до нашої новітньої історії. Цього дня сталася найбільша техногенна катастрофа у світі – вибух на Чорнобильській АЕС. Сумарний вихід радіоактивних матеріалів становив 50 мільйонів кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих 1945 року на Хіросіму.

«Життєве полотно митця Антипа».

У ці дні в Національному музеї імені Тараса Шевченка проходить персональна виставка заслуженого художника України, скульптора Петра Антипа. Його художні твори досить оригінальні, а доля – драматична. Війна на сході України змусила митця покинути рідну Горлівку і почати життя у Києві з «чистого листа»…

«Бюджет участі: домінує порозуміння».

Минулого тижня відбулася зустріч виконавців та авторів проектів-переможців першого Бюджету участі. Представники департаментів КМДА та районних адміністрацій відзвітували про перебіг реалізації, свої побажання висловили й автори проектів.

«Торгівля людською довірою».

В Україні процвітає супербізнес на відчуженні майна пенсіонерів.«Як назавжди позбавитися страхів і змінити своє життя на краще» ‒ це назва книги, виданної ТОВ «Пенсіон». Проте, як дізналася «Вечірка», новоспечені «янголи добра» видають бажане за дійсне: на словах обіцяють ситу старість кожному пенсіонерові, а на ділі ‒ організовують продаж його квартири ще при житті самого власника…

«Зелений розмах».

Як мешканці Березняків створюють зону спільного комфорту і закладають основу для... ботанічного саду.

«Столичний зоопарк поповнюється новими мешканцями».

Вперше за час існування звіринця тут вивели чотирьох чорних лелек. Це унікальний зникаючий вид птахів. На відміну від свого розповсюдженого родича ‒ білого лелеки, вони всіляко уникають людей, тож працювати над їх розведенням було нелегко.

«Молодий театр популяризує українських модерністів».

У столиці стартував проект «Молоді піднімають класику», коли актори Молодого театру декламують обрані твори з книжкової серії In crudo. І таким чином привертають увагу до малознаної української літератури.

Юрій Тимощенко: «Стати тренером мене «змусив» син».

Цей тандем уже не один рік дає нам привід для гордості. Юрій і Павло Тимощенки впевнено виводять сучасне п’ятиборство на орбіту найпопулярніших в Україні видів спорту. Нещодавно «Вечірка» розмовляла з Павлом, срібним призером Олімпіади у Ріо та багаторазовим тріумфатором світових та Європейських першостей. А сьогодні веде діалог із його батьком і наставником Юрієм Тимощенком.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку