Головна  →  Новини  →  15 травня 2017

На Софійській площі відзначили ювілейну 15-ту річницю Дня Європи у Києві

На Софійській площі відзначили ювілейну 15-ту річницю Дня Європи у Києві

На Софійській площі відзначили ювілейну 15-ту річницю Дня Європи у Києві.

14 травня у центрі Києва на Софійській площі киян та гостей столиці урочисто привітали голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, посли всіх країн ЄС, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та міський голова Києва Віталій Кличко.

‒ Цього року День Європи для нас особливий і радісний, бо Європа стала для нас ближчою і відкритішою, адже цього тижня Рада міністрів ЄС ухвалила останнє рішення щодо безвізових подорожей українців. Безвіз відкриває нам, українцям, кордони і перспективи для подорожей, навчання, обміну досвідом, бізнесу, – наголосив Віталій Кличко під час офіційної церемонії відкриття Дня Європи.

За словами директора Департаменту суспільних комунікацій Марини Хонди, 14 посольств заявили про готовність долучитися до свята та промоції своїх країн в центрі Києва. У «Європейському містечку» гості свята могли відвідати павільйони, які представляють Україну, Єврокомісію, міжнародні організації та кожну державу ЄС. Там презентували географію, культуру та історію найбільших міст європейських держав, сувеніри та національні страви.

Детальніше – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку