Брифінги та прес-конференції у Києві 26.05.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

11:30

"Національний День Молитви за Україну  у столичному Палаці спорту 27 травня 2017 року"

Метою Національного Дня Молитви за Україну є молитовне єднання усіх Церков та всього народу заради спасіння і відродження країни. Оргкомітет Національного Дня Молитви за Україну розробив Правила проведення Молитви та офіційну Декларацію, в якій закріплені основні цілі і напрямки молитовних прохань. 

Девід Хасавей (Великобританія),  всесвітньо відомий  міжнародний євангеліст;   Михайло  Паночко, старший єпископ Церкви християн віри євангельської України (ХВЄ) та ін.

Телефон: 38(067) 8003780, [email protected],  www.prayforukraine.com.ua. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

13:30

«Трудовий кодекс vs КЗпП: переваги для роботодавця»

Під час круглого столу експерти роз’яснять важливі аспекти майбутнього документа, нададуть вичерпні відповіді щодо майбутніх ризиків та переваг для бізнесу. Ініціатива проведення круглого столу є логічним продовженням Всеукраїнських кадрових зборів, на яких провідними фахівцями спільноти кадровиків прийнято рішення звернутися до органів законодавчої і виконавчої влади з пропозицією пришвидшити прийняття Трудового кодексу та сприяти переходу трудових відносин на сучасний європейський рівень. 

Олександр Дроздик, народний депутат України, голова підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення; Віктор Іванкевич, державний секретар Міністерства соціальної політики України, заступник голови робочої групи з доопрацювання проекту Трудового кодексу України при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення та ін.

Потрібна акредитація: [email protected]

16:00

Засідання Національної Комісії з питань пов'язаних з множинним громадянством та захистом прав національних меншин i закордонних українців

Конституційне положення про принцип єдності громадянства покликане забезпечити єдиний правовий статус для всіх громадян України незалежно від того, де вони проживають і де перебувають у даний момент, але це не є забороною на множинне громадянство в Україні.  

Віолета Москалу, доктор філософії, експерт з питань державного управління та міжнародного розвитку, голова Міжнародної Організації Глобал Юкрейн; Михайло Винницький, викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Українського католицького університету та ін.

Форма для реєстрації бажаючих долучитись до роботи комісії  goo.gl/lg6FXw.  Різні інформаційні та аналітичні матеріали зібрані за посиланням: goo.gl/Epn9Kw. Телефон: +380687968455 ,  [email protected]

 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20
 

12:00

"Наступний крок Блокади: перекриття поставок товарів з РФ залізничними шляхами"

Питання для обговоренння:

- Реалізація Блокади поставок товарів з Російської Федерації;

- Новий ультиматум у питанні обміну військовополоненими;

- Нові ричаги тиску на Російську Федерацію;

Віногродський Анатолій, другий командир ОБСП "Донбас" НГУ;

Акимович Сергій, начальник Штабу Блокади торгівлі з окупантами.

Акредитація журналістів: (+38050) 412 48 61 або [email protected]

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

13:00

“Підписання меморандуму про створення та діяльність Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України”.

 

Руслан Руденко - голова правління  Всеукраїнського об’єднання учасників АТО “Українці - разом”; Віктор Толочко - полковник, командир батальйону імені Генерала Кульчицького; Микола Білосвіт - підполковник, екс-командир 12-го окремого мотопіхотного батальйону, ЗСУ та ін.

Контактні телефони: 

(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

10:00

Прес-конференція на тему: «Українські трудові мігранти і подвійне громадянство: реалії, проблеми, перспективи».

Учасники звернуть увагу громадськості на надзвичайно актуальну суспільно-правову ситуацію, що виникла сьогодні в Україні та у середовищі українських трудових мігрантів за її межами у зв’язку з поданням до ВРУ президентського проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» та інших альтернативних законопроектів, а також останніх дій влади щодо позбавлення деяких українських високопосадовців і політиків українського громадянства, окреслять коло громадянсько-правових інтересів українських зовнішніх трудових мігрантів. Будуть висвітлені позитиви й негативи, вірогідні загрози або переваги можливого запровадження множинного громадянства в Україні та ін.

Ірина Ястреб, голова МГОУ «Четверта хвиля», Олег Березюк, голова ГО «Українське юридичне товариство», Олександр Карпенко, заступник голови МГОУ «Четверта хвиля»

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

10:00

Тема: «Діяльність Міністерства оборони України за останні 3 дні»

 

Полковник Оксана Гаврилюк, начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України

 

12:00

Тема: «Презентація меморандуму про співпрацю Громадської організації «Ла Страда-Україна» з Всеукраїнською благодійною організацією «Конвіктус Україна» у сфері надання допомоги жінкам із числа внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від домашнього та ґендерно зумовленого насильства»

 

Катерина Левченко, президент Громадської організації «Ла Страда-Україна»
Ольга Калашник, віце-президент Громадської організації «Ла Страда-Україна»
Лідія Козуб, представник Всеукраїнської благодійної організації «Конвіктус Україна»

 

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Автори фільму про загиблого Василя Сліпака «Міф» закликають долучитися до його створення»

 

Леонід Кантер, автор сценарію, продюсер, режисер фільму «Міф»
Іван Ясній, оператор, режисер фільму «Міф»
Діана Карпенко, співпродюсер, координатор спільнокошт кампанії фільму «Міф»

 

13:30

Тема: «Протидія дискримінації: події у селі Ольшани Харківської області»

 

Андрій Юраш, директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України
Аксана Філіпішина, представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з питань дотримання прав дитини, недискримінації та ґендерної рівності
Мар’яна Магомедова, координатор Ромської програми Міжнародного фонду «Відродження»
Володимир Кондур, голова Коаліції Ромських неурядових організацій України «Стратегія 2020»
Вадим Матюшенко, голова національно-культурного товариства ромів «Ромен»
Микола Юрченко, голова Громадської організації «Терніпе»

 

14:30

Тема: «Останні зміни законодавства щодо стягнення аліментів»

 

Микола Кулеба, Уповноважений Президента України з прав дитини
Олег Простибоженко, адвокат, голова Центру сімейно-правових досліджень, голова Секції майнових і немайнових спорів Асоціації адвокатів України
Ганна Гаро, адвокат, к.ю.н., голова Комітету сімейного права Асоціації адвокатів України
Світлана Савицька, адвокат, к.ю.н., доцент кафедри Правосуддя юридичного факультету Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана ПетраКонашевича-Сагайдачного

 

 ІНШІ

09:00

Розпочнуться Національні змагання Enactus Україна сезону 2016-2017.

У півфіналі Національних змагань 13 студентських команд представлять свої підприємницькі проекти. Очікується, що проекти студентів оцінюватиме 70 представників бізнес-шкіл, середнього та великого бізнесу. За підсумками голосування журі буде обрано 3 найкращі команди для виступу у фінальному турі. Команда-переможець представить Україну на Всесвітньому кубку Enactus у Лондоні 26-28 вересня. 

Організатор змагань:  Enactus Україна, частина світової мережі Enactus. Національні змагання Enactus Україна відбуваються за підтримки EY Україна, Метінвест,  TIS

(готель Premier Palace,  бульвар Тараса Шевченка 5-7/29). Реєстрація журналістів за посиланням: http://bit.ly/2rlYD1I  ​Реєстрація журі за посиланням: http://bit.ly/2qvRHix  Програма: http://bit.ly/2qmKdz  Телефон для додаткової інформації:  066 545 14 88 [email protected]

10:00

У Національній академії державного управління при президентові України  відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Публічне управління: ціннісні орієнтири, стандарти якості та оцінка ефективності». 

 

президент Національної академії Василь Куйбіда, директор Центру експертизи реформ місцевого самоврядування Генерального директорату з питань демократії Ради Європи, спеціальний радник уряду України з питань децентралізації Даніель Попеск та ін.

(вул. Е. Потьє, 20, конференц-зал (2-й поверх). Потрібна акредитація. Телефон: 481-21-72, [email protected]

11:15

 В рамках  Міжнародної наукової конференції «Пост-конфліктне правосуддя в Україні» відбудеться прес-брифінг

Організатори та учасники розкажуть про основні ідеї та мету наукової конференції, її актуальність в українських реаліях та концепцію Правосуддя перехідного періоду (Transitional Justice).

Георгій Логвинський, віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, член Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин;  Павло Клімкін, міністр закордонних справ України; Андре Нолкампер, президент Європейської асоціації міжнародного права, Амстердамський університет та ін.

(вул. Госпітальна, 12, мала зала, секція А+С). http://www.lp.edu.ua/opportunities/2017/
mizhnarodna-naukova-konferenciya-post-konfliktne-pravosuddya-v-ukrayini

13:00

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв відвідає Хрещатий парк, де проходитиме комплекс заходів до Дня Києва 

 

 

(вул. Грушевського, 1-В, територія біля КП «Водно-інформаційний центр»). Потрібна акредитація. Телефони: 202-74-61, 202-74-54, 202-74-48, [email protected]  (у темі листа обов’язково зазначити назву події). Координація на місці:, 096 379 27 72

13:00

Прес-конференція на тему: «До чого призведе введення мовних квот на телебаченні?»

 

Олександра Решмеділова політолог, Ігор Лоташевський, медіа-експерт, Яніна Соколовська, політичний експерт 

(ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). Потрібна акредитація. Телефон: (044) 284-57-62 

13:00

На Співочому полі Печерського ландшафтного парку в Києві відкриється квітковий фестиваль «Японія очима України»

Фестиваль відбудеться з нагоди святкування Дня Києва та Дня столиці в  рамках Року Японії в Україні 

 

(вул. Лаврська, 33, Співоче поле Печерського ландшафтного парку). Потрібна акредитація. Телефон: (099)-231-38-12.

14:00

 Круглий стіл, присвячений проблемам реформування правоохоронних органів та органів прокуратури

 

Юрій Кармазін,  президент «Інституту права і суспільства», Артем Шевченко, директор Департаменту комунікацій МВС України, Олександр Соловйов, екс-начальник відділу Департаменту захисту економіки Нацполіції України, Микола Голомша,  екс-перший заст.генпрокурора України та ін.

(НСЖУ,  вул. Хрещатик 27А) Потрібна акредитація. Телефон: 068 278 96 17

15:30

В Музеї історії Києва відбудеться прес-конференція, присвячена анонсуванню відкриття Третього Міжнародного Театрального інклюзивного фестивалю «АРТ-Плейбек. Разом», який проходитиме 26-28 травня

 

 

 (вул. Б.Хмельницького, 7).   Телефон: (044) 520 28 27

16:00

Відбудеться зустріч з експертами E-health на тему: “10 причин чому впровадження електронної системи охорони здоров’я не відбудеться - етапи реформування МОЗ”

 

Андрій Заяц, прес-секретар “Асоціації E-health в Україні”, Артур Верба, керівник IT-проекту “Поліклініка без черг”, Олена Дейнека, заступник головного лікаря з організаційної роботи Київського міського дитячого діагностичного центру

(вул. Борисоглібська 8/13, кафе Rebra & Kotlety). Потрібна акредитація. Телефон: 067-692-69-69, [email protected]

17:00

У  Національному заповіднику «Софія Київська» відбудеться  презентація збірки історичної публіцистики «Наш Крим: неросійські історії українського півострова»

Презентація відбудеться у рамках виставки “Народжені війною” міжмузейного прoекту Чумацький шлях.

Сергій Громенко,  упорядник книги, історик та журналіст, Володимир В’ятрович,  голова Українського інституту національної пам'яті, Гульнара Бекірова,  історик, журналіст, член Українського Пен-Клубу та ін.

(вул. Володимирська, 24). Потрібна акредитація. Телефон:  093 155 94 92

Перейти до спискуВерсiя для друку