Брифінги та прес-конференції у Києві 30.05.2017

Брифінги, прес-конференції, круглі столи, публічні дискусії у Києві 30 травня

 

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 

УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

 

11:30

« Як позбутись токсичних ресурсів агресора та не потрапити під цензуру влади»

Відбудеться презентація національної безкоштовної поштової системи — INET.UA®, розробленої фахівцями групи компаній «Адамант» для користувачів українського сегменту мережі інтернет. Питання для обговорення: Заборона “токсичних ресурсів” це піклування про безпеку громадян чи цензура?; Конституційність дій влади у частин і обмеження інтернету; Як унеможливити загрозу цензури від влади; Безпека листування та шифрування даних, як запорука збереження інформації від злому хакерів та контролю з боку влади; Розумна альтернатива, замість радянських методів заборони.

Іван Пєтухов, засновник групи компаній «Адамант», голова Правління Національної Асамблеї України; Віктор Шишкін, кандидат юридичних наук, народний депутат України І, ІІ, ІІІ скликань, суддя Конституційного Суду України (2006 — 2015 років); Олександр Федіенко, голова Інтернет Асоціації України; Володимир Підгорний, технічний директор групи компаній «Адамант».

Телефони: (044) 233-73-88, [email protected]. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

12:30

«Протягом шести місяців держава не відшкодовує субсидії та пільги на оплату ЖК-послуг: коли буде погашений борг в понад 30 млрд. і чому система на грані колапсу?»

На сьогодні з відшкодуванням субсидій та пільг для населення на оплату житлово-комунальних послуг, виникає досить напружена фінансова нестабільність в державі: вже протягом 6 місяців не відшкодовуються субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг і борг становить понад 30 млрд. грн. Надкритичний стан справ для діяльності ОСББ, особливо для тих, що скористалися державною підтримкою в рамках програми «Теплі кредити» та житлово-комунальних підприємств на місцях.

Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України; Наталія Олійник, президент ГО «Всеукраїнська рада голів ОСББ»; Роман Бондарук, перший віце-президент ГО «Всеукраїнська рада голів ОСББ»; Ярослав Матвійчук, перший заступник Володимир-Волинського міського голови; Анатолій Бондаренко, Черкаський міський голова та ін.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

14:30

“Розвиток КСВ” презентує Індекс прозорості сайтів українських компаній-2016

Під час прес-конференції будуть висвітлені наступні питання: відмінності у прозорості сайтів національних і міжнародних компаній, державних та приватних; середній рівень розкриття інформації українськими компаніями; лідери Індексу прозорості; чого не вистачає на сайтах компанії; рекомендації для міжнародних та українських компаній

Марина Саприкіна, керівник Центру "Розвиток КСВ"; Алла Зінченко, експерт Центру «Розвиток КСВ»

Потрібна акредитація. Телефон: (044) 292 02 48, [email protected]

 

УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

 

11:00

“Кібер-війни та безпечність сучасного програмного забезпечення”

Питання до обговорення:

-Сучасний ринок систем недопущення витоку інформації та захисту корпоративних даних.

-DLP-системи, їх функції та різновиди.

-Тенденції розвитку ринку DLP-систем в Україні.

-Концептуальна різниця між DLP-системами та спеціальними технічними засобами.

-Фішинги та віруси як засоби кібер-війн.

Руслан Савчишин - директор ТОВ “Яваре”; Сергій Чеховський - генеральний директор ТОВ “ЕПОС”; В’ячеслав Татьянін - директор ТОВ “Автор”; Андрій Кондрашов - директор ТОВ “SpaceIT” та ін.

Контактні телефони:

(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

13:00

“Запровадження загальноєвропейського номера Дитячої «гарячої» лінії 116111”

 

Катерина Левченко- президентка Громадської організації «Ла Страда-Україна»; Іван Хохотва - директор Департаменту зв’язку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації та ін.

Контактні телефони:

(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

16:30

“Створення платформи “За рівність і недискримінацію у праці”

Представники громадянського суспільства закликають об’єднуватися і цілеспрямовано та узгоджено працювати задля забезпечення рівних прав і можливостей на ринку праці. Під час круглого столу вони дадуть оцінку нинішній ситуації у цій сфері та розкажуть про конкретні негативні наслідки від нерівності та дискримінації.

Ростислав Дзундза - голова правління Бюро соціальних і політичних розробок; Олена Михальченко - директорка ГО «Трудові ініціативи»; Михайло Волинець - голова Конфедерації вільних профспілок України та ін.

Контактні телефони:

(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Акредитація обов’язкова за тел.: (+380 63) 136-82-22 або e-mail: [email protected]

 

ЛІГА

Адреса: вул. Шамрила, 23

 

11:00

"Державна підтримка для придбання житла сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб"

 

Олег Недави, народного депутата України, та Сергій Комнатний, голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву

тел.: (044) 593-16-37
e-mail: [email protected]

 

ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

 

12:00

Прес-конференція на тему: «Референдум і опір у Західній Сахарі»

 Розкаже про ідею та мету створення фільму. Західна Сахара залишається останньою африканською колонією, яка живе під марокканської окупацією. З 1991 року народ Західної Сахари чекає на референдум, який повинен дати його державі незалежність. За ці роки сформувалося нове покоління активістів і митців, які пропонують свої методи ненасильницького опору.

Запрошена Іара Лі, режисер документального фільму «Референдум і опір у Західній Сахарі»

Аккредитация: 253 54 74.

 

 

UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

 

10:30

Тема: «Презентація результатів оцінки ефективності роботи міністерств у 2016 році»

 

 

Віктор Мазярчук, керівник Офісу фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України

 

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Андріївський узвіз: мета – ревіталізація. Меценатство – традиції, досвід, юридичні аспекти»

 

 

Тетяна Водотика, кандидат історичних наук, науковий співробітник відділу історичної регіоналістики Інституту історії України Національної академії наук України
Сергій Груздо, директор Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ»
Олександр Поживанов, депутат Київської міської ради, секретар постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики
Ірина Пономаренко, директор з розвитку соціальних проектів Дочірнього підприємства «Кондитерська корпорація «Рошен»

 

14:00

Тема: «Зменшення нерівності в академічних досягненнях: досвід інших країн та його значення для України»

 

 

Мона Алі, інтерн аналітичного центру CEDOS за програмою "Civil Society Professionals Program" міжнародного фонду Відродження
Ірина Когут, аналітик центру CEDOS
Марина Шевцова, інтерн аналітичного центру CEDOS за програмою Young Professional Development Program
Вадим Карандій, директор Українського центру оцінювання якості освіти
Тетяна Вакуленко, національний координатор опитування PISA в Україні

 

 

ІНШІ

 

09:30

У Києві стартує перший етап створення Інституту омбудсмена – адвоката довіри

Під патронатом німецького спеціаліста в боротьбі з корупцією, омбудсмена міста Берлін Крістофа Парча, відбудеться обговорення та окреслення повноважень адвоката довіри та його взаємодії з муніципалітетом та містянами. Адвокат довіри – незалежний експерт, діяльність якого буде направлена на виявлення фактів корупції в органах місцевого самоврядування

Володимир Прокопів, заст.міського голови – секретар Київської міськради; Валерія Лутковська, уповноважений ВРУ з прав людини; Наталія Корчак, голова Нацагентства України з питань запобігання корупції; Крістоф Йозеф Парч, доктор юридичних наук, адвокат, магістр права; Єнц Краус-Массе, керівник консульсько-правового відділу посольства ФРН в Україні; Олексій Резніков, заст.голови КМДА та ін.

(вул. Хрещатик, 36, 4-й поверх, кулуари сесійної зали КМДА). Потрібна акредитація. Телефон: 202 76 95

10:00

Керівництво КМДА спільно з Асоціацією операторів зовнішньої реклами України презентують нові правила розміщення рекламних засобів (РЗ) у Києві.

У рамках прес-конференції спікери розкажуть про те, які типи РЗ дозволені, які заборонені, де зовнішньої реклами не стане зовсім, про інформаційні вивіски тощо. Окрім того, оператори зовнішньої реклами презентують пілотні проекти із врегулювання розміщення РЗ у центральній частині міста, розкажуть наскільки і коли зменшиться кількість наземної реклами центральними вулицями та скільки коштів на це буде витрачено.

заст.голови КМДА Олексій Резніков; керівник відділу реклами КМДА Наталія Гончарова; в.о. директора КП «Київреклама» Олександр Смирнов; голова Асоціації операторів зовнішньої реклами України Оксана Поліщук; гендиректор групи компаній «РТМ Україна» Олег Невельчук

(вул.Хрещатик, 27-А (2 поверх), ГО «Київський прес-клуб»). Потрібна акредитація. Телефони: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48, [email protected] (у темі листа обов’язково зазначити назву події).

10:30

Центр Разумкова за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя проведе Фахову дискусію на тему: «Виклики і ризики розгортання кризових процесів в Україні та напрями економічної політики їх запобігання»

Питання: сучасні світові тенденції, глобальні чинники і складові новітнього економічного середовища; глобальні економічні ризики і виклики та їх вплив на Україну; особливості вироблення і реалізації економічної політики в Україні, насамперед, в частині зміцнення платіжного балансу і зовнішньоборгової позиції; умови та напрями посилення змістовності і дієвості економічної політики для підтримки розвитку країни

 

 (конференц-зал готелю «Національний», вул. Липська, 5). Початок реєстрації о 10-00. Акредитація ЗМІ на місці за редакційними посвідченнями.

12:00

Брифінг із питань проведення призовної кампанії на строкову військову службу «Весна 2017» та комплектування ЗС України військовослужбовцями за контрактом.

 

Брифінг проведе начальник Головного управління персоналу — заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Артур Артеменко.

(проспект Повітрофлотський, 6). Потрібна акредитація. Телефон: (044) 454-42-55 (або надсилати заявки на акредитацію на електронну адресу: [email protected] з поміткою «акредитація» та зазначенням прізвища та ім’я журналіста, назви видання, контактного телефону)

12:00

Відбудуться публічні дебати на тему: «Блокада» Донбасу в дії: чи наблизить вона повернення окупованих територій під контроль України?»

 

Артем Біденко, державний секретар Міністерства інформаційної політики України, Сергій Гармаш, головний редактор інтернет-порталу «Остров», Марія Золкіна, політичний аналітик ФДІ, Денис Казанський, головний редактор інтернет-сайту «IV влада», Олександр Клюжев, аналітик та ін.

(вул. Хрещатик, 27а (2 поверх).

12:30

Відбудеться Олімпіада з ментальної арифметики, в рамках якої 500 школярів встановлять рекорд одночасної лічби.

Мистецтво усної лічби продемонструють 30 травня в Києві школярі з усієї України. Олімпіада відбудеться для дітей від 5 до 14 років. Також в цей день планується встановити Національний рекорд з одночасної лічби на рахівницях Абакус.

 

(пл. Перемоги, 3 - ТРЦ «Україна», 4 поверх, Дитяча планета). Потрібна акредитація. Телефон 095 762 74 94, [email protected]

13:00

Відбудеться панельна дискусія "Російські вівторки" з обговорення ключових подій в Російській Федерації.

Питання: Підсумки швидкісного візиту Путіна до Франції. Чи залишився економічний запас міцності у путінського режиму? Чому Кремль боїться дітей?

Ольга Курносова, російський опозиціонер в еміграції, організатор "Маршів незгодних"; Дмитро Некрасов, російський політик, бізнесмен; Федір Клименко - редактор сайту "Русский монітор"

(ІнА Guildhall, вул.Хрещатик 7/11, 6 поверх). Телефон: 068-271-11-46, [email protected]

13:00

Прес-конференція на тему: «Місія МВФ завершила роботу: на яких умовах Україні дадуть транш?».

 

Олег Устенко, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, Ярослав Солтис, екс-заступник голови НБУ, Олексій Якубін, політолог, Олександр Савченко, екс-заступник голови НБУ

(ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). Потрібна акредитація. Телефон: (044) 284-57-62

14:00

В Києві, на водно-веслувальній базі «Динамо» відбудеться спортивне свято для вихованців спортивних шкіл з нагоди 90-річчя від дня утворення Київської міської організації ФСТ «Динамо» України

 

В урочистостях візьмуть участь перший заступник голови ФСТ «Динамо» України, радник міністра молоді та спорту України Віктор Корж, перший заступник голови КМО ФСТ «Динамо» Ігор Панін та ін.

(Труханів острів, вул.Паркова дорога, 6). Потрібна акредитація. Телефон: 050-598-30-54.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку