Головна  →  Новини  →  8 червня 2017

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: Рік Японії в Україні, Громадський бюджет-2, реальності та міфи про НАТО

Читайте у свіжому числі «Вечірки»: Рік Японії в Україні, Громадський бюджет-2, реальності та міфи про НАТО

У сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«Мер Кіото виступив із лекцією перед київськими студентами».

Сьогодні у рамках Днів Кіото у Києві офіційна делегація міста Кіото відвідала Київський університет імені Бориса Грінченка.

«Переможці «Коронації слова 2017» отримають премії».

За словами співзасновника Міжнародного літературного конкурсу Тетяни Логуш, 15 червня (18.00) у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудеться урочиста церемонія нагородження «Коронація слова – 2017». У рамках церемонії відбудеться нагородження «Золотий письменник України», а також привітання переможців літературного конкурсу в номінаціях: «П’єси», «Кіносценарії», «Пісенна лірика», «Романи», «Дитяча номінація».

«Визначено переможців літературного конкурсу короткої прози «Як тебе не любити…».

Перший конкурс короткої прози «Як тебе не любити…» про сучасний Київ і киян, організований Міжнародним літературним конкурсом «Коронація слова» за підтримки Департаменту суспільних комунікацій, завершено. Нагородження переможців відбудеться 15 червня о 17.00 на Хрещатику, 36.

«Громадський бюджет: другий пішов».

1 червня стартував 2-й Громадський бюджет. Його перший етап – підготовка та подання проектів. На реалізацію проектів-переможців місто виділяє 100 млн гривень, що вдвічі більше, ніж було.

«У центрі міста рух перекриють».

З 9 до 13 червня на Європейській площі, а 10 червня на Хрещатику заборонять рух транспорту.

«Пляжі отримали «Блакитні прапори».

У Києві до відкриття купального сезону підготовлено 11 муніципальних пляжів, три з яких – «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця» ‒ здобули міжнародний «знак якості» «Блакитний прапор», оскільки відповідають європейським стандартам.

«Безвіз: до омріяного – через черги».

У неділю нарешті стартує довгожданий безвіз, коли наші громадяни зможуть відвідати європейські країни без надокучливих формальностей. Із наближенням цього зростають черги до центрів отримання біометричних паспортів – без них такі поїздки неможливі.

«Українська: сьогодення та майбутнє».

Президент Міжнародної асоціації україністів професор Міхаель Мозер поділився власними спостереженнями та дав поради, що можна зробити для успішного функціонування української мови. Австрієць за походженням, він давно досліджує мовну ситуацію в Україні.

«НАТО – Україна: 20 років спільної ходи».

9 липня Україна відзначатиме двадцяту річницю підписання Хартії з НАТО — політичних зобов’язань з метою сприяння стабільності та розвитку спільних демократичних цінностей у Центрально-Східній Європі. «Вечірка» розпочинає друкувати серію матеріалів про співробітництво з Альянсом.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку