Головна  →  Новини  →  3 липня 2017

Фахівці Департаменту суспільних комунікацій взяли участь у роботі Першого Всеукраїнського Форуму фахівців у сфері урядових комунікацій #єдинийголос

Фахівці Департаменту суспільних комунікацій взяли участь у роботі Першого Всеукраїнського Форуму фахівців у сфері урядових комунікацій #єдинийголос

Світові комунікаційні тренди, як вони працюють, що важливо для комунікацій, креативне мислення та комунікація майбутнього, як достукатися до людей, веб-сайт як ключовий елемент сучасних комунікацій, принципи раціональної організації кризових комунікацій, ‒ про це та багато іншого йшлося під час Першого Всеукраїнського Форуму фахівців у сфері урядових комунікацій #єдинийголос, організованого наприкінці червня Секретаріатом Кабінету Міністрів України. У заході взяли участь прес-секретарі всіх органів державної влади, журналісти, PR-ники та представники Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

 

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «Нам треба доносити інформацію до тих людей, які є нашою найбільшою цінністю – наших українців. Реформам потрібна чесна дискусія та інформація – кожному з нас потрібно керувати цим діалогом».

 

Еміне Джапарова, перший заступник міністра інформаційної політики: «Комунікація – це не сервісна функція, а функція управління. Ми сьогодні переконуємо органи державної влади, що комунікація – це те, що має бути на першому місці, бо це формує довіру населення, забезпечує відкритість і прозорість дій уряду...»

 

Дмитро Столярчук, директор Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів: «Поєднання людей, зусиль, ідей дало свій результат. Сьогодні ми зробили впевнений крок в справі зміни парадигми мислення представників державних комунікацій від застарілих законів і звичок ‒ до нових форм діалогу і взаємодії з суспільними групами. Тепер важливо перетворити все це на практику».

 

Олександр Пасхавер, президент Центру економічного розвитку: «В Україні масово звільняються судді ‒ і це добрий симптом… Ось ви говорите антикорупційні органи не працюють. Негативний приклад: НКВД теж не одразу запрацювало, їм знадобилося пару років. 700 антикорупціонерів зібралися, якщо вони почнуть працювати в єдиному напрямку, то через пару років у нас будуть істотні результати. Новоствореним органам потрібно пару років на організацію роботи».

 

Давід Стулік, прес-аташе представництва ЄВ в Україні: «Це ваша країна. Не чекайте, що хтось щось зробить за вас. Ми (ЄС) будемо допомагати, радити, будемо стояти поруч, але робити зміни – вам».

 

Вадим Денисенко, народний депутат України: «Кожен має право на помилку. У комунікаціях головне говорити правду».

 

Євген Кудрявченко, співзасновник та СЕО веб-продакшн «Vintage»: «Сайт органів влади має визивати довіру. Не можна лише декларувати, потрібно щось робити. І не боятися помилок. Мобільна реальність вже наступила. Покажіть просто як працює складне».

 

Олена Фроляк, президент ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» ICTV: «Нам на телебаченні не вистачає живого просунутого чиновника. Немає суті у розмові з чиновником. Критика ‒ це не смерть».

 

Володимир Павлюк, головний редактор новин на телеканалі СТБ: «Ми, журналісти, шукаємо недоліки, а ви шукаєте переваги і намагаєтеся нам їх продати. Новина – це щось, що виходить за рамки норми».

 

Ірина Золотаревич, радник Прем’єр-міністра України: «Люди йдуть у соцмедіа. Ми знаходимося на стадії переходу від цифрової революції до роботової. Людям потрібен діалог, з ними потрібно спілкуватися».

 

Тетяна Гузенко, заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА: «Розроблення «Комунікативної стратегії міста Києва на період до 2025 року» ‒ це реальна можливість участі киян в управлінні містом для визначення пріоритетів розвитку інфраструктури, сфери послуг, сервісів тощо. Головне ‒ забезпечення ефективного зворотного зв’язку з громадою та врахування громадської думки під час прийняття управлінських рішень».

Перейти до спискуВерсiя для друку