Головна  →  Новини  →  11 червня 2015

Департамент суспільних комунікацій збирає пропозиції щодо перейменування Московської площі та Московського моста, бульвару Івана Лепсе, вулиці Пугачова та вулиці Ілліча

Департамент суспільних комунікацій збирає пропозиції щодо перейменування Московської площі та Московського моста, бульвару Івана Лепсе, вулиці Пугачова та вулиці Ілліча

Департамент суспільних комунікацій з 10 червня розпочав електронне обговорення та збір пропозицій від зацікавленої громадськості щодо п’яти проектів рішень Київської міської ради про перейменування вулиць у столиці.

Враховуючи рішення комісії з питань найменувань, пропонується перейменувати Московську площу у Голосіївському районі на Деміївську, вулицю Ілліча у Дарницькому районі ‒ на честь Героя Небесної Сотні В’ячеслава Веремія, бульвар Івана Лепсе у Солом’янському районі ‒ на честь Валентина Згурського, вулицю Пугачова у Шевченківському районі ‒ на честь академіка Ромоданова.

Крім того, Московському мосту пропонується присвоїти ім’я видатного українського інженера Георгія Фукса, який є розробником проекту цього мостового переходу.

Громадське обговорення проводиться у формі електронної консультації на офіційному веб-сайті Київської міської державної адміністрації. Долучитися до обговорення і висловити свої пропозиції може кожен мешканець Києва. Для цього необхідно завітати на офіційний сайт КМДА ‒ рубрика «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів».

Триватиме громадське обговорення два місяці ‒ до 10 серпня 2015 року.

Після завершення обговорення, усі отримані пропозиції та зауваження будуть передані до Київської міської ради для прийняття відповідного рішення.

Довідково

В’ячеслав Веремій ‒ український журналіст, який писав на київську міську тематику, кореспондент газети «Вести». Вбитий у центрі Києва в ніч проти 19 лютого 2014 року «тітушками» через спробу сфотографувати їх. Герой України.

Валентин Згурський ‒ український державний діяч, науковець, голова виконавчого комітету Київської міськради депутатів трудящих у 1979–1990 роках.

Андрій Ромоданов ‒ український нейрохірург, творець наукової школи, доктор медичних наук, професор, академік АМН СРСР.

Георгій Фукс ‒ інженер-будівельник, спеціаліст у галузі проектування мостів, кандидат технічних наук, професор, Заслужений будівельник України.

Перейти до спискуВерсiя для друку