Брифінги та прес-конференції у Києві 10.07.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4
 

11:30

«Зверніть увагу на доступність у малих громадах».

Експерти наголошують на тому, що якщо мова йшла про те, що у 2015 році тематика прав людей з інвалідністю продовжувала залишатись у просторі громадської думки, то навіть у 2017 році вона залишається актуальною. Актуальність зумовлена не лише широким розповсюдженням фактів недоступності будівель для людей з інвалідністю, а й певними особливостями у даній сфері. 

Євгенія Задорожна, куратор міні-проекту «Вільно. Без перепон!», Галина Сегеда, ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», Максим Студілко, керівник відділу молодіжної політики та взаємодії з громадськими організаціями

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

12:30

"Політсезон: фінальний акорд?"

 

директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко 

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями

15:00

"Акції протесту проти забудовника: політичні чи бізнес-розборки?"

 

За участю керівного власника девелоперської компанії "ОМОКС" - забудовника житлових комплексів "Чайка" і "Сонцтаун" (с. Чайка Києво-Святошинського району Київської області) Олексія Кулагіна 

Акредитація журналістів (096) 012-02-83 (Катерина Денисюк, прес-секретар ТОВ "ОМОКС").

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

12:00

Прес-брифінг генерального директора ДП МА “Бориспіль” Павла Рябікіна на тему: “Аналіз лоукост-політики міжнародного аеропорту “Бориспіль" на прикладі співпраці з авіакомпанією Ryanair в контексті пріоритетів розвитку держпідприємства”

Павло Рябікін публічно представить громадськості та ЗМІ дискримінаційні умови, в яких опинилися понад 50 міжнародних авіакомпаній, що співпрацюють з аеропортом. Керівник держпідприємства ознайомить учасників брифінгу з вимогами авіакомпанії Ryanair; нормами законодавства, які порушують ці вимоги; зробить детальний екскурс в історію перемовин та висвітлить фінансові загрози, які існують для аеропорту й міжнародних авіакомпаній. Зокрема, журналістам буде надано економічне обгрунтування збитків у розмірі два млрд грн на рік, які Ryanair може завдати держпідприємству в разі отримання преференцій на лондонському напрямку (так звана умова 100 кілометрів).

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

13:00

"Щодо безпідставності звинувачень Благодійного фонду “Нетворк оф керінг” у махінаціях з інвалідними візками”

 

Тетяна Столяренко - президент БФ “Нетворк оф керінг”; Любов Конарева - керівник громадської організації інвалідів Балаклійського району Харківської області; Андрій Немировський - народний депутат України та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

16:00

 Презентація видання “Золоті сторінки української медицини”

Захід має на меті поінформувати суспільство, зокрема професійну медичну спільноту, про те, що очікує медичну галузь у найближчій та віддаленій перспективі після того, як Верховна Рада України дала старт медичній реформі.

Віталій Цимбалюк - президент НАМН України; Тетяна Гарник - президент Асоціації фахівців із народної та нетрадиційної медицини України; Мирослав Шекета - заслужений лікар України; Любомир Пиріг - академік НАМН України; Микола Голомша - політичний і громадський діяч, заслужений юрист України; Ольга Ошитко - модератор. 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20
 

10:30

Прес-конференція на тему: «Україна у фокусі міжнародної спільноти»

Проаналізує останні міжнародні події що стосуються України – зустріч президента США з президентами Польщі та РФ, G-20, засідання комісії Україна – НАТО 

Запрошений Микола Бєлєсков, аналітик Інституту світової політики, експерт-міжнародник

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

11:00

Тема: «Підсумки Всеукраїнського туру «ЗміниТИ»: Чого вимагають українці від медичної реформи?»

 

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України
Інна Борзило, виконавча директорка ГО «Центр UA»
Олександр Ябчанка, експерт з медичної реформи групи Реанімаційного пакету реформ

 

12:00

Тема: «Скасування депутатської недоторканності»

 

 

Мустафа Найєм, народний депутат України (фракція партії «Блок Петра Порошенка»)
Світлана Заліщук, народний депутат України (фракція «Блок Петра Порошенка»)
Тарас Шевченко, керівник Центру демократії та верховенства права
Галина Янченко, голова правління ГО "Антикорупційний штаб"

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

15:00

Тема: «Українські бренди ставимо в тренди, підсумки V Global Ukrainians Forum»

 

 

Віолета Москалу, доктор філософії, експерт з питань державного управління та міжнародного розвитку, голова міжнародної організації «Глобал Юкрейн»
Анна Жарова, співзасновник ГО «Ізраїльські друзі України», генеральний директор Ізраїльсько-українського альянсу, менеджер з розвитку у NEO.VC
Інна Шемет, адміністратор ФБ групи “Українці Португалії"
Оксана Албі, представник української громади в Ірландії, представник ТПП України в Ірландії
Світлана Лукасевич, співзасновниця БО «Фонд Випускників України» (Швейцарія)

16:00

Тема: «Російська збройна агресія на сході України»

 

Вільєн Підгорний, речник Міністерства оборони України
Примітка: брифінг відбувається виключно англійською мовою

 ІНШІ

09:00

В Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» відбудеться відкриття виставки «Україна-НАТО. Формула безпеки», за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. 

Виставка приурочена 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Північноатлантичним альянсом.

У відкритті експозиції візьмуть участь: віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, представники АПУ, уряду, ВРУ, дипломатичного корпусу та громадянського суспільства. 

 (вул. Лаврська, 10-12) О 8-15 – прес-тур виставкою для ЗМІ.
Потрібна акредитація.
Телефон: (044) 256 62 21, https://docs.google.com/forms/d/e/
1FAIpQLSe2-1OgunEh1RwCG-HtnleaTFSuzH3UmvwynQ1QZR0Hn3
Qwrw/viewform

10:00

Круглий стіл на тему:: «Безправні і забуті: громадяни України в місцях несвободи на непідконтрольних Україні територіях (Крим, Донбас)»

Планується, зокрема, обговорити такі проблеми: становище засуджених та осіб, що утримуються під вартою в Криму та Донбасі; правовий статус громадян України, що утримуються або звільнились з місць несвободи (необхідні зміни на законодавчому рівні); механізми вирішення проблеми повернення (передачі) українських громадян, що перебувають в місцях несвободи на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях (існуючі конвенційні механізми, механізм Омбудсмана тощо)

 

(вул. Грушевського 18/2, к. №11). Початок реєстрації учасників з 09:30. Телефон: (098)885-05-76; e-mail: [email protected]. Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд

11:00

 На базі Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для представників ЗМІ відбудуться перші «Посиденьки із соціальним працівником» щодо сімейних форм виховання.

Участь у заході візьмуть: соціальні працівники мережі Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва, Служби у справах дітей та сім’ї КМДА, психологи, представники громадських організацій, які працюють у сфері надання послуг особам, які підтримують сімейні форми виховання, прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу

 

 (вул. О. Довженка, 2, каб. 37, Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді).
Потрібна акредитація.
Телефони: (044)-456-77-81, (097)-528-96-09, (063)-349-55-69, (067)-607-55-30.

13:00

Брифінг, присвячений початку лікування київських ВІЛ-позитивних пацієнтів новітнім препаратом шостого покоління для антиретровірусної терапії.

 

Віталій Кличко, Київський міський голова; Яцек Тишко, глава UNAIDS Україна; Дмитро Шерембей, глава Координаційної ради Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ; Олександр Юрченко, головний лікар Київського міського центрі СНІДу, Олена Пінчук, засновниця Фонду «АНТИСНІД»;

(Київський міський центр СНІДу, вул. Відпочинку, 11). Потрібна акредитація. Телефон: +380 67 466 8736, [email protected].

13:00

Прес-конференція на тему: «Підсумки зустрічі Путіна і Трампа: що зміниться для України?»

 

Олексій Якубін, політолог, Володимир Воля, політолог-міжнародник, Андрій Бузаров, політолог-міжнародник, Сергій Толстов, політолог- міжнародник

(ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). Потрібна акредитація. Телефон: ( 044) 284-57-62 

13:30

Круглий стіл на тему: «Ключова роль України в енергетичній безпеці Європи»

Мета заходу:– обговорення розробки ефективних механізмів та планів дій щодо посилення енергетичної безпеки України та її ролі в забезпеченні енергетичної стабільності Європейського Союзу. Спікери оцінять поточний стан енергетичної безпеки в регіоні, проаналізують ключові загрози енергетичній безпеці України та визначать основні пріоритети до 2020 року щодо посилення енергетичної безпеки. Буде представлено аналітичний матеріал «План заходів зі зміцнення енергетичної безпеки України до 2020 року»

 

(вул. Грушевського, 5, конференц-зал).
Потрібна акредитація: https://goo.gl/NkEbVQ
до 18:00 6 липня.
Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд

14:00

Прес-конференція на тему: «Тенденції тижня: прогнози політологів».

Спікери обговорять, візит держсекретаря США до Києва, курс України в НАТО, скандали навколо зняття депутатської недоторканності та інші актуальні події в країні і світі

Кирило Молчанов, політолог; Антон Фінько, політолог, експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології; Олена Дьяченко, директор консалтингової компанії «Партія влади».

(ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська).
Потрібна акредитація. Телефон: ( 044) 284-57-62

14:15

Відбудеться офіційне відкриття нового приміщення Представництва НАТО в Україні

 

За участі віце-прем`єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга

(вул. Сікорського, 4л). Вхід акредитованих журналістів за редакційними посвідченнями.
Потрібна акредитація. Телефон: (044) 256 62 21 , https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSds
Qvf6KpromvebFRKsStGEMPBvB2ak659xWJ3Ng6v
Cq1q1pw/viewform 

15:00

 Прес-конференція Олега Іваненка за підсумками встановлення рекорду в тріатлоні «IRONMEN» (Залізна людина). 

28 червня на столичному стадіоні «Олімпійський» броварчанин Олег Іваненко, що прикутий до інвалідного візка, за 35 годин подолав останній етап триатлону «IRONMAN» (228 км). Свою власну перемогу він присвятив Україні до Дня Конституції. Світовий Рекорд був зафіксований представниками «Книги рекордів України».Готується пакет документів до світової Книги рекордів. О.Іваненко поділиться своїми враженнями, щодо подолання дистанції триатлону «IRONMAN». Відповість на всі питання.

У прес-конференції також візьмуть участь батьки, друзями Олега Іваненка, представники Книги рекордів України. Для представників ЗМІ будуть підготовлені фото та відео

Перейти до спискуВерсiя для друку