Головна  →  Новини  →  27 липня 2017

У свіжому числі «Вечірки»: нові правила субсидій, реконструкція Дарницької ТЕЦ та відродження київської курортної перлини

У свіжому числі «Вечірки»: нові правила субсидій, реконструкція Дарницької ТЕЦ та відродження київської курортної перлини

У сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«Субсидія: Як за новими правилами зберегти компенсацію у квитанціях?»

Києвом ширяться чутки: місто вичерпало кошти, виділені на субсидії, тому з травня платіжки приходять без неї. Це не так. Причин є три. І вони зовсім інші.

«Біля озера на Троєщині роєщині облаштували блаштували зону відпочинку»

Завершується реалізація успішного проекту ГБ-1 «Зона відпочинку «Озеро Верхнє Вигурівське» (№ 95), який передбачав облаштування частини берега озера.

«Після реконструкції еконструкції Дарницької арницької ТЕЦ шкідливі кідливі викиди зменшаться меншаться у40 разів»

Найстаріша з трьох київських і єдина вугільна 62-річна Дарницька ТЕЦ-4 нарешті взялася за екологічну модернізацію. На її котлах встановлять електрофільтри, що дасть змогу щороку зменшувати викиди мокрої золи в озеро Гарячку на 25-30 відсотків, а з 2020-го зовсім відмовитися від експлуатації техводойми на Позняках та рекультивувати її у зелену зону.

«Заручники…комп’ютерної клавіатури»

Приватна власність киян, незважаючи на конституційні гарантії, ризикує опинитись під загрозою «людського фактора». Для того, щоб відібрати чуже майно, варто лише зайти в Інтернет і внести зміни до Державного реєстру прав на нерухоме майно. Чому ж правоохоронні органи безсилі перед такими злочинами?

«Пущі-Водиця: між минулим та майбутнім»

Колись тут було понад 30 дитячих таборів, санаторіїв, профспілкових оздоровниць і туристичних закладів, що розкинулися серед сосново- дубового лісу, сімох озер і низки цілющих джерел вздовж річок Горенки й Котурки. Крім дивовижної природи, Пуща-Водиця наповнена прадавньою історією.

«Як сучасні історики бачать минуле»

Історія, напевно, одна з найсуб’єктивніших наук, що частіше за інші «переписується». Це пов’язано і з панівним політичним курсом, і з новими знахідками, що можуть докорінно змінити уявлення про певні події.

«Ринок стає…чинальнею»

Останнім часом книжковий ринок «Петрівка», що впродовж майже чверті століття є для киян і гостей з усієї України джерелом розумного, доброго та вічного, стрімко втрачає покупців. Причина банальна – значне здорожчання друкованої продукції, а також потужний наступ на позиції друкованого слова електронних книг та Інтернету.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку