Головна  →  Брифінги та прес-конференції  →  8 листопада 2017

Брифінги та прес-конференції у Києві 08.11.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

12:00

Прес-конференція щодо переслідування Хікмета Джавадова, голови громадської організації «Об’єднана діаспора азербайджанців України» за підтримку лідера політичної партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвіл

 

Хікмет Джавадов, голова громадської організації «Об’єднана діаспора азербайджанців України»; Давід Сакварелідзе, член ради політичної партії «Рух нових сил; Іван Слободяник,  член бюро політичної партії «Рух нових сил»; Іван Лозовий, голова правління ГО «Рух боротьби з корупцією»; Дмитро Кулібаба, член правління громадської організації «Об‘єднана діаспора азербайджанців України»

Телефон: 044 227 34 89. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а

12:30

"Будівництво в DOINGBUSINESS-2018: рекордне зростання і що робити, щоб не впасти"

 

заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань будівництва Лев Парцхаладзе, керівник програм Глобальної практики з торгівлі та конкурентоспроможності в Україні, Білорусі та Молдові IFC/World Bank Group Хайнц Вільгельм Штрубенхоф, керівник сектора "Будівництво" Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олена Шуляк

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (050) 689-93-28.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

10:00

«Відкрите звернення об'єднаного пулу бізнес-асоціацій та громадських ініціатив України до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради у зв'язку з критичною ситуацією щодо проведення трьох ключових законопроектів економічної реформи»

До основних законопроектів, прийняття яких до кінця року є ключовим для збереження вітчизняного бізнесу, належать:

- законопроект про фінансову поліцію, що вирішує питання силового тиску на бізнес;

-законопроект про податок на виведений капітал замість корупційного податку на прибуток; -законопроект №7115 про повернення до тестового режиму системи блокування податкових накладних.

Валерій Пекар - співзасновник Громадянської платформи Нова Країна (ГП НК); Олександр Соколовський - президент Всеукраїнського об'єднання роботодавців підприємств легкої промисловості «Укрлегпром», представник президії ради ФРУ та ін.

Контактні телефони: 

(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Контактна особа: Оксана Згур’єва
(тел.: 063-271-93-57).

11:30

«Доступ до правосуддя осіб з порушенням психічного здоров'я та обмеженими інтелектуальними можливостями в Україні» 

Дослідження підготовлено в рамках проекту «Сприяння ефективному використанню права на доступ до правосуддя осіб з порушеннями психічного здоров'я та обмеженими інтелектуальними можливостями» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Контактна особа: Віталій Дроботун, директор ГПО «Права людини» - тел. (044) 361-39-35,
е-mail: [email protected]
 

12:00

"Незалежна експертна платформа "ПРО S VITA" анонсує Концепцію побудови нової національної  системи охорони здоров'я України" (за підсумками  Національного форуму охорони здоров'я 18 жовтня 2017 року) 

Питання до обговорення:

Лідерство і управління в охороні здоров'я, або як досягти цілей реформи й нівелювати ризики для держави і нації. Децентралізація, що це означає в охороні здоров'я.

 Фінансування охорони здоров'я, або чи можливо забезпечити справедливість у доступі громадян до необхідної медичної допомоги і водночас відповідальність за здоров'я. Чи насправді ринок в охороні здоров'я це єдиний ефективний метод регулювання якості послуг та чи може він бути ціллю.

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

13:00

Міністерство інформаційної політики та Посольство Японії в Україні відкриють презентацію робіт-переможців конкурсу «Японія у фото очима українців».

Зазначимо, що в рамках фотоконкурсу, оголошеного Посольством у своїх соціальних мережах до Року Японії в Україні, було відібрано ряд цікавих фотографій, як українці бачать Японію.

Щотижня Посольство обирало фото-переможця. Ці фото, за результатами конкурсу, МІП надрукувало та розмістило в ART HUB ІА "Укрінформ", що в центрі міста.

Запрошуємо всіх подивитися цікаві та унікальні знімки, як українці бачать Японію.

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (ART HUB)

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

11:30

Прес-конференція на тему: «Україна без сексизму? (Дослідження)»

Учасники прес-конференції представлять польове дослідження щодо проблеми сексизму в Україні, про обсяги сексистського контенту, який виявили активісти в різних регіонах України та про реакцію уповноважених державних органів на ці факти

Олександра Веденьєва, голова Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних»; Юлія Макарова, координатор проектів організації.

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2
 

10:00

Тема: «Важливість критичного мислення у часи наступу популізму». Презентація результатів дослідження сприйняття реформ громадянами України

 

Гліб Вишлінський, співголова Ради Реанімаційного Пакету Реформ, виконавчий директор Центру економічної стратегії
Антон Ященко, виконавчий директор Офісу Реформ Кабінету Міністрів України (ТВС)
Дмитро Яблоновський, старший економіст Центру економічної стратегії, експерт Реанімаційного Пакету Реформ

11:00

Тема: «ДіяТи!» - європейські зміни у безпеці на дорогах України»

 

 

Анастасія Дєєва, заступник міністра внутрішніх справ України
Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України
Ігор Діденко, народний депутат України (фракція «Об’єднання «Самопоміч»), Голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту
Ольга Дробишева, голова ГО «Traffic Challenge»
Представники Міністерства охорони здоров’я України

12:00

Тема: «Презентація книги «Ген. Надзвичайна історія»

 

Дарія Лосєва, генетик, співзасновниця проекту «Myhelix»
Іван Лопатченко, менеджер видавництва «Клуб сімейного дозвілля»

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Презентація огляду становища української мови в 2017 році»

 

Сергій Стуканов, координатор проекту «Становище української мови»
Тарас Шамайда, координатор руху «Простір свободи»

 ІНШІ

11:00

Круглий стіл на тему: "Рік після виборів президента США: що відбувається в Америці"

Питання: Підсумки першої річниці після виборів в США для Америки та світу. Справа Манафорта. Аналіз ситуації та можливі сценарії розвитку подальших подій. Російські медіа в США. Як змінилася інформаційна політика російських ЗМІ після закінчення виборчої кампанії? Яке місце посідає українське питання в американському порядку денному? 

Євген Курмашов, директор політичних програм Інституту Горшеніна; Михайло Пашков, співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова; Джейсон Смарт, американський політтехнолог; Микола Бєлєсков, експерт Інституту світової політики. Модератор: Дмитро Остроушко, директор міжнародних програм Інституту Горшеніна

(вул. Мала Житомирська, 18б). Потрібна акредитація. Телефон: (044) 230 49 62

11:00

На території льотно-випробувальної бази ДП "Антонов", смт.Гостомель відбудуться заходи з презентації демонстраційного польоту нового тактичного безпілотного літального апарату (БпЛА), розробленого ДП "АНТОНОВ", що входить до складу ДК "УкрОборонПром"

Цей БпЛА створено для оснащення перспективного мобільного тактичного безпілотного авіаційного комплексу (ТБпАК), шифр "Горлиця", для потреб Сухопутних сил Збройних сил України. 

 

Потрібна акредитація. Телефони: 454-33-48; (050) 446-57-48; e-mail: [email protected] При собі необхідно мати редакційне посвідчення та паспорт громадянина України

12:00

Відбудеться презентація доповіді правозахисних організацій «Неконтрольований біль - 2016: що змінилось?».

Захід організовано в межах всеукраїнської інформаційної кампанії #ЗнімайРожевіОкуляри, за підтримки програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження». Під час заходу будуть представлені результати документування доступності знеболення в Україні 

Олена Темченко, Офіс уповноваженого ВРУ з прав людини; Леся Брацюнь, радник в.о.міністра охорони здоров’я з паліативної допомоги; Тетяна Нікелсен, громадська організація «Злагода»; Олексій Загребельний, громадська організація «Клуб «Шанс»; Ігор Шпитяк, ГО «Українські правозахисні ініціативи»; Андрій Роханський, ГО «Інститут правових досліджень і стратегій»; Ольга Луб'яна, громадська організація «Інститут правових досліджень і стратегій»; Анна Котенко, БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та ін. 

(пров. Ярославский, 1/3, HUB 4.0).
Потрібна акредитація.
Телефон: +38 093 070 88 78,
[email protected]

13:00

Відбудеться відкриття оновленого парку в Дніпровському та скверу у Дарницькому районах столиці

Захід стартує о 13:00 із відкриття парку вздовж вулиці Андрія Малишка, навпроти буд. 15-25. Відкриття оновленого скверу у Дарницькому районі – за адресою: вул. М. Вербицького, 12. 

заст.голови КМДА Петро Пантелеєв, начальник управління екології та природних ресурсів Андрій Мальований та гендиректор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний

Потрібна акредитація.
Телефони: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48, [email protected] (у темі листа обов’язково зазначити назву події).
Телефон для додаткової інформації:
(096)-379-27-72.

14:00

Відбудеться презентація звіту «Як зробити місцеву владу прозорішою?»

 

виконавчий директор українського представництва Transparency International Ярослав Юрчишин; експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай; керівник напрямку «Прозорі міста» в Тransparency International Україна Катерина Цибенко 

(РПР, вул.Ольгинська, 6, 2 поверх, оф. 21.
Потрібна реєстрація: http://bit.ly/2z4vBI3

14:30

 Круглий стіл на тему: «Соціальний діалог як інструмент взаємодії громадянського суспільства і держави» 

 

Організатор: Комітет ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного

(вул. Грушевського, 18/2, к.12). Порядок деннй: http://rada.gov.ua/preview/anons_acred/150687
.html
Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд

15:00

Відбудеться презентація пам’ятних монет “150 років Національному академічному театру опери та балету України ім. Т.Г.Шевченка”, а також тематичних почтових марок.

 

міністр культури України Євген Нищук, гендиректор Національного академічного театру опери та балету України ім. Т.Г.Шевченка Петро Чуприна, представники Національного банку України та ПАТ “Укрпошта”

(Національний академічний театр опери та балету України ім. Т.Г.Шевченка, м. Київ, вул. Володимирська, 50, 3 поверх, бельетаж). Збір учасників: до 14.50. Потрібна акредитація. Телефони: (044) 253-52-84; 521-89-13, [email protected] 

15:00

Відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, на якому буде розглядатися питання «Про збереження об’єктів культурної спадщини під час реалізації інвестиційного проекту будівництва на Поштовій площі у місті Києві»

 

До участі у засіданні Комітету запрошені: міністр культури України Є.Нищук, віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г. Зубко, голова КМДА В. Кличко, директор Центру археології Києва НАНУ М. Сагайдак, Інститут археології НАНУ архітектори, реставратори, представники пам’яткоохоронних громадських організацій 

(вул.Грушевського, 18/2, кімн. 11). Вхід працівників ЗМІ за картками акредитації

Перейти до спискуВерсiя для друку