Головна  →  Брифінги та прес-конференції  →  22 листопада 2017

Брифінги та прес-конференції у Києві 22.11.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

Адреса: вул. Еспланадна, 20

15:00

Відбудеться засідання експертного медіа-хабу: «Індустрія 4.0: машинобудування»

Зазначений захід є другою секторальною зустріччю, присвяченою обговоренню актуальних питань розвитку Індустрії 4.0 в окремих галузях промисловості.

До участі запрошені:

До участі у засіданні запрошені ключові стейкхолдери від органів державної влади, ділових кіл, експертного середовища.

Питання до обговорення:

1. Як підвищити розуміння українських підприємств щодо необхідності подальшої цифрової трансформації?

2. Створення власних технологічних рішень VS використання зовнішніх?

3. Що заважає підприємствам використовувати ресурси програм підтримки ЄС?

4. Проблема підготовки кадрів для забезпечення переходу на новітні технології;

5. Роль держави у забезпечені трансформації на якісно нові технологічні засади Індустрії 4.0.

Базові галузі промисловості на сьогодні є найбільш вразливими щодо впливу як внутрішніх факторів соціально-економічного розвитку держави, так і зовнішньої цінової кон’юнктури. Окрім цих факторів, на сьогодні існують суттєві виклики, пов’язані з необхідністю технологічної трансформації виробництва на засадах Індустрії 4.0. Відсутність стратегій цифрового розвитку на рівні підприємств та системних заходів стимулювання та підтримки такої трансформації з боку держави може призвести до суттєвого зменшення конкурентоспроможності української продукції вже найближчим часом.

Завданнями Експертного медіа-хабу є створення умов для ефективного обміну інформацією, досвідом та напрацюваннями у зазначеній сфері, обговорення наявних викликів та перспектив розвитку технологій Індустрії 4.0, а також вироблення практичних рекомендацій на рівні державної політики у тісній взаємодії із представниками комерційного сектору, професійних бізнес об’єднань та профільних органів державної влади. Отриманий зворотній зв’язок від учасників дискусії буде оформлено у вигляді рекомендацій з метою посилення порядку.

Організатор: Україно-Ізраїльський інститут стратегічних досліджень імені ГолдиМеїр спільно з Інститутом професійного лобіювання та адвокасі за підтримки Мінекономрозвитку та Офісу реформ КМУ, Ради підприємців при КМУ.

 

Акредитація журналістів:
(+38068) 810 50 89 або [email protected]

 

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.

 ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а
 

11:00

Прес-конференція"Як зупинити тютюновий наступ? Рекомендації експертів"

Україна не виконує взяті міжнародні зобов'язання рамкової конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну, яку вона ратифікувала у 2006 році. Як запобігти та обмежити можливості впливу великих виробників тютюну на українське законодавство? Учасники: завідувач сектора контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров'я України Костянтин Красовський; зовнішній експерт проекту Transparency International Ukraine із моніторингу конфлікту інтересів у тютюновій індустрії

Сергій Миткалик; голова правління ГО "Життя", експерт Українського центру контролю над тютюном Андрій Скіпальський

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

12:30

Прес-конференція на тему "Антикорупційна карта 2.0: тепер ремонтні роботи під твоїм контролем!"

Прес-конференція на тему "Антикорупційна карта 2.0: тепер ремонтні роботи під твоїм контролем!"

Учасники: голова правління ГО "Антикорупційний штаб" Галина Янченко, менеджер проекту "Антикорупційна карта ремонтів", аналітик ГО "Антикорупційний штаб" Ольга Рибак, член "Ініціативи реальних дій", народний депутат України Мустафа Найєм

Акредитація журналістів за тел.
(050) 358-44-19, [email protected].

14:00

Прес-конференція в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" за результатами спільного всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного консорціумом із чотирьох дослідних центрів

Прес-конференція за результатами спільного всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного консорціумом із чотирьох дослідних центрів: буде представлено результати дослідження про ставлення громадян до ключових проблем у країні, електоральні уподобання населення України, рівень протестних настроїв громадян і зовнішньополітичні орієнтації.

Учасники: доктор філософських наук, генеральний директор КМІС Володимир Паніотто; заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова, кандидат соціологічних наук Михайло Міщенко; директор Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович; начальник аналітичного відділу Центру "СОЦИС" Олександр Чашковський

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16

11:00

Прес-конференція  на тему: «Переоснащення української армії авіаційними безпілотними комплексами. Підсумки року. Успіхи, проблеми та виклики»

Організатор: «НВП «Атлон Авіа»; інформаційно-консалтингова компанія Defense Express.

Коротко. Компанія «Атлон Авіа» є розробником та виробником безпілотного авіаційного комплексу (БПАК) А1-СМ Фурія, який пройшов визначальні відомчі випробування в інтересах Міністерства оборони України, і на сьогодні серійно постачається в Збройні сили України в рамках державного оборонного замовлення.

На прес-конференції буде продемонстровано зразки безпілотних комплексів, які постачаються для Збройних сил України.

Учасники: Артем В'юнник - директор компанії НВП «Атлон Авіа»; Сергій Згурець - директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express; інші виробники вітчизняних безпілотних комплексів.

 

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05,
244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20

10:00

Прес-конференція на тему: «Видворення, примусове повернення іноземців з України: чи відповідає практика міжнародним стандартам?». 

Учасники  проаналізують ситуацію щодо видворення чи примусового повернення  іноземців з України, чи відповідає українська практика міжнародним стандартам, які права «депортованих» були порушені, які норми законодавства не було дотримано.

Запрошені:

 Валерія Лутковська, уповноважений ВРУ з прав людини,

Борис Захаров, директор центру з адвокації Української Гельсинської спілки з прав людини.

Аккредитация: 253 54 74.

11:30

Прес-конференція на тему: «США – Україна: зброя, миротворці, візит Мітчела». 

 

Запрошений Микола Бєлєсков, експерт-міжнародник, аналітик Інституту світової політики, який проаналізує реанімацію питання надання зброї Україні, питання миротворців на сході України, наслідки візиту помічника державного секретаря США у справах Європи і Євразії У. Мітчела

Аккредитация: 253 54 74.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

10:00

Тема: «Результати кліматичних переговорів-2017 для України та наступні кроки»

 

Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів України

Олексій Рябчин, народний депутат України (фракція ВО «Батьківщина»)

Ірина Ставчук, директорка ГО «Екодія»

11:00

Тема: «Презентація результатів громадських розслідувань «Як громади Київщини та Одещини втрачають свої земельні ділянки»

 

Наталія Шило, керівник проекту «Земельні схеми»

Ольга Аверіна, юрист проекту «Земельні схеми»

Альона Береза, розслідувач проекту «Земельні схеми»

10:00

Прес-конференція, присвячена результатам міжнародних Кліматичних переговорів OOH (COP23), які завершилися 17 листопада в німецькому місті Бонн.

На прес-конференції представники офіційної делегації України та група кліматичних експертів розкажуть про нові завдання та можливості, що відкриваються перед Україною після переговорів. 

Учасники: Світлана Гринчук, директор Департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Мінприроди, Ілля Єременко, голова Української кліматичної мережі, Ірина Ставчук, виконавчий директор ГО Екодія, Олексій Рябчин, народний депутат України. Модератор: Оксана Алієва, координаторка програми “Зміни клімату і енергетична політика” Фонду ім. Г. Бьолля в Україні

Телефон: 050 351 6304

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

 ІНШІ

09:00

В Києві відбудеться  дводенний 1-й Український Жіночий Конгрес

Конгрес збере біля 300 найактивніших жінок і чоловіків, успішних в політиці та бізнесі, представників неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку нашої держави. В рамках Конгресу відбудеться 7 дискусійних панелей з питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством, а також подолання ґендерних стереотипів та посилення ґендерної освіти і просвіти. В тематичних обговореннях візьмуть участь перші особи держави, українські та іноземні парламентарі, представники Уряду,  міжнародних організацій, місцевого самоврядування, вітчизняні та закордонні експерти. На Конгресі буде представлено дві фотовиставки – «Не жіноча справа», підготовлена в рамках кампанії проти сексизму у політиці і ЗМІ «Повага» за підтримки Національного Демократичного Інституту в партнерстві з Благодійним фондом «Добра листівка», та «Жінки, мир і безпека в Україні», яку ініціював «Український жіночий фонд» за підтримки ООН Жінки. Вихід спікерів та спікерок до преси: передбачається під час перерв між дискусійними платформами

Організований за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості».

(«Всі. Свої | Локація», вул. Десятинна, 12). Потрібна акредитація: [email protected]  до 18-00 21 листопада, необхідно повідомити контактну інформацію (назву ЗМІ, ПІБ, телефон, е-пошту присутніх журналістів). З питань сприяння в організації інтерв’ю чи коментарів організаторів та спікерів Конгресу звертайтесь за телефоном 067-691-45-61. Онлайн-трансляцію заходу можна дивитись на ресурсах: womenua.today, radiosvoboda.org, 50vidsotkiv.org.ua, povaha.org.ua, unian.net 

09:00

Відбудеться Київський світовий хірургічний конгрес ’17

Сесія запитань та відповідей для журналістів о 10-20 

Почесні спікери заходу: Ростислав Валіхновський, засновник, ”VALIKHNOVSKI SURGERY INSTITUTE”; віце-президент, Всеукраїнська асоціація пластичних, реконструктивних та естетичних хірургів;  Лі Янг-гу, надзвичайний та повноважний посол Республіки Корея в Україні, Леонід Коган,  зав.відділенням пластичної та опікової хірургії, медичний центр Галілеї, Ізраїль; Алон Бен Нун, керівник відділення торакальної хірургії, Sheba medical Center, ISRAEL, Давід Какіашвілі, директор департаменту урологічної онкології, директор департаменту робототехнічної хірургії, заступник директора відділення урології, Rambam Health Care Campus, Haifa, Israel.

(«Мистецький Арсенал», вул. Лаврська, 10-12)
Реєстрація з 8:00. Потрібна акредитація.
http://a7conf.com/upcoming-events/kyiv-global-
surgery-congress#registration 
Телефон для додаткової інформації:
097 651 11 84.
Програма: https://drive.google.com/file/d/1_
g7dv7Fbwo
ObNx8YhGNT9vm5o52RIBSD/view

10:00

Відбудеться засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту

 

 

(вул.Хрещатик, 36, 10-й поверх (зала засідань)

10:30

В рамках II Міжнародного  форуму  "INNOVATION MARKET"  відкриється виставка інновацій школярів "Майбутнє України",

В рамках II Міжнародного  форуму  "INNOVATION MARKET"  відкриється виставка інновацій школярів "Майбутнє України", у якій буде представлено 119 дитячих наукових розробок 2016-17років. Діти презентують їх іноземним та українським інвесторам, бізнесу і представникам влади. Більша частина винаходів пов’язана із енергоощадними технологіями. Зокрема, паливо з мильних відходів, розумний бойлер, мобільний вітрогенератор, нова технологія піролізу, сонячно-вітрова мобільна енергостанція, бездротова автоматизована система обліку енергії, інноваційне утеплення водогонів. Крім того: швидка допомога для корів, папір з опалого листя, розмовляюча ручка, збирач туману, нічні окуляри для водіїв тощо. Найкращого винахідника визначить спеціальне журі.

 

(Броварський пр-т. 15, Міжнародний виставковий центр). 
Потрібна акредитація.
Телефони: ‎096 4737728, ‎067 7788498, [email protected] до 21-00 21 листопада.
При собі обов’язково мати редакційне посвідчення.

10:00

Відбудеться прес-показ фільму Ільдіко Еньеді «Тіло і душа».

Фільм отримав «Золотого ведмедя», Приз федерації кінопреси і Приз екуменічного журі на Берлінському кінофестивалі 2017. У широкий прокат фільм виходить 30 листопада.

 

(кінотеатр «Жовтень» (зал Класик).
Реєстрація обов'язкова:
https://docs.google.com/forms/d/e
/1FAIpQLSeD6kLLdV0yVPCnhQ-ycJN
c7kQTE_95NtR6EYBCP27O0Um
AWQ/viewform

11:00

Відбудеться презентація всеукраїнського опитування молоді «Українське «покоління Z»:

Дослідження проведено компанією GfK Ukraine на замовлення Центру Нова Європа та за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта.

Організатор -  Центр «Нова Європа» 

(готель Hyatt Regency Kyiv, вул.Алли Тарасової 5).
Реєстрація з 10-00. 
Потрібна реєстрація: https://goo.gl/GP5vLh 

14:00

Відбудеться презентація пам’ятної монети "100-річчя першого Курултаю кримськотатарського народу".

У Музеї грошей Національного банку України відбудеться презентація пам’ятної монети "100-річчя першого Курултаю кримськотатарського народу". Пам’ятна монета присвячена важливій події в історії кримськотатарського народу – національному з`їзду, першому Курултаю, який відбувся у листопаді 1917 року.

У презентації пам’ятної монети візьмуть участь: повноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв; голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров; члени Меджлісу кримськотатарського народу, а також представники Національного банку України та громадськості.

(НБУ, вул. Інститутська, 9,вхід № 5 між колонами). Збір учасників: до 13.50. Потрібна акредитація. Телефони: (044) 253-52-84; 521-89-13, [email protected] до 12-00 22 листопада.

14:00

Прес-конференція на тему: «Четверта річниця Майдану: як змінилося життя українців?».

 

Учасники: Кирило Молчанов, політолог, Віктор Скаршевський, економіст, Всеволод Степанюк, експерт з політичних та економічних питань, Лідія Ткаченко, старший науковий співробітник інституту демографії і соціальних досліджень

(ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська). потрібна акредитація. Телефон: (044) 284-57-62 до 18:00 21 листопада

14:00

У Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» відбудеться відкриття виставки «Розірване коло».

На виставці буде представлено як радянська влада позбувалась українських традиційних свят, вводячи власні свята

 

(вул. Лаврська, 3) Потрібна акредитація.
Телефон:  (044)254-45-12 e-mail: [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку