Головна  →  Новини  →  20 грудня 2017

Київрада затвердила Концепцію Статуту територіальної громади міста Києва

Київрада затвердила Концепцію Статуту територіальної громади міста Києва

Про це повідомили в управлінні внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій. Зокрема, сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Концепцію Статуту територіальної громади столиці.

За словами заступника голови КМДА Олексія Резнікова, Концепція пропонує виписати систему муніципального управління Києва. Наразі йдеться про чотири варіанти, які передбачають кількарівневу систему: починаючи від ОСН у мікрорайонах та районних рад до Київради і Київського міського голови:

‒ Я хочу наголосити, що це ще не статут, це лише Концепція. На підставі тих базових засад, які закладені в Концепції, буде розроблятися сам Статут. Над документом працювали науковці-правники. Ця Концепція відкриє нову дискусію — якому управлінню бути в Києві, чи бути нам такими як Прага і Лондон, чи бути зі своєю київською автентичністю. На ці питання дасть відповідь новий Статут.

Окрім того, Статут має на меті врегулювати окремим розділом поняття «Публічний простір» як один із інструментів розвитку та створення позитивного іміджу міста.

Перейти до спискуВерсiя для друку