Брифінги та прес-конференції у Києві 21.12.2017

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 УНІАН

Адреса: вул. Хрещатик, 4

13:30

Прес-конференція щодо заснування в Україні дослідницького центру «Enwirenment», спільно з експертами Каліфорнійського університету Берклі

Центр працюватиме для вивчення, моніторингу та контролю сфер містобудування, розвитку навколишнього середовища та нерухомості. Для вивчення та висвітлення тенденцій розвитку міст України на міжнародному рівні, в Університеті Берклі була створена дослідницька група, що досліджуватиме ситуацію з розвитку навколишнього середовища та містобудування. Під час конференції відбудеться презентація центру, мета якого - інтеграція наукової спільноти та інновацій до сфери довкілля.

Ірина Дронова, науковий керівник центру, Університет Каліфорнії Берклі ; Владислав Ілюхін , координатор, Дослідницький центр Enwirenment , Ігор Мельник, віце-президент, компанія UTG та ін.

Телефон: +380667590929, [email protected] Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а 

10:00

«Чим лікувалися українці в 2017 році? Підсумки року на фармацевтичному ринку»

 

Президент асоціації «Виробники ліків України» (АВЛУ) Петро Багрій, голова правління ПрАТ «Індар» Любов Вишневська, генеральний директор ТДВ «Інтерхім» Анатолій Редер, генеральний директор ТОВ «Юрія Фарм» Дмитро Деркач, директор з маркетингу ПАТ «Фармак» Сусана Халілова, директор із маркетингу компанії «Бізнес Кредит» Олена Карчевська

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями

11:30

Прес-конференція за результатами соціологічного дослідження Соціологічної групи «Рейтинг» на тему «Суспільно-політичні настрої українців: підсумки 2017 року»

Рейтинги партій, президентські рейтинги, протестні настрої, ставлення до введення візового режиму з Росією, підтримка надання російській мові статусу державної, референдум щодо вступу України в ЄС і НАТО, підтримка варіантів вирішення проблеми на Донбасі.

Керівник Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, заступник директора Соціологічної групи «Рейтинг» Любомир Мисів 

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. +380 (44) 254-36-93,
+380 (44) 254-36-94, www.ratinggroup.ua.

13:00

«Рейдерство в агросекторі, свіжі приклади від потерпілих»

 

Директор компанії «Аграріан 2016» Олександр Гулько, адвокат і представник компанії «Бізнес і Право» Людмила Балійчук 

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

 УКРІНФОРМ

Адреса: вул. Б.Хмельницького, 8/16
 

10:00

«Презентація та публічне обговорення результатів моніторингів українських ЗМІ ГО «Детектор медіа», Інституту демократії ім. П. Орлика, ІМІ» 

Медійні громадські організації, які здійснюють моніторинг інформаційного поля, проведуть «круглий стіл», презентацію та публічне обговорення результатів моніторингів дотримання стандартів, наявності «джинси» та маніпуляцій, українськими центральними та регіональними ЗМІ. Також будуть озвучені основні медійні тренди 2017 року.

Наталя Лигачова-Чернолуцька - голова організації «Детектор медіа»; Діана Дуцик - виконавча директорка ГО «Детектор медіа»; Світлана Єременко - виконавча директорка Інституту демократії ім. Пилипа Орлика; Оксана Романюк - виконавча директорка Інститут масової інформації.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

Акредитація для ЗМІ обов'язкова  за тел.: (098) 446- 61-95 (Юлія Зелінська) або e-mail: [email protected]

12:00

Церемонія вручення премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики

Премія імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується з 2004 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Її грошовий еквівалент - 5 тисяч гривень.

Богдан Червак -  перший заступник Голови Держкомтелерадіо; Зиновій Суходуб - лауреат Премії ім. В. Чорновола за 2017 рік; Григорій Кримчук - заступник головного редактора газети «Час/Time» (1995-1998 рр.), заснованої В.Чорноволом та ін.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

12:00

Щорічна підсумкова прес-конференція Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика

Книга «Енергетика України. Сьогодення та майбутнє» присвячена 55-річному ювілею Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Увазі читачів пропонується історично-довідкова інформація про віхи становлення вітчизняної енергетики, її реалії та перспективи. Особливу увагу приділено питанням забезпечення реалізації державної політики в електроенергетичному, ядерно-промисловому, вугільно-промисловому, нафтогазовому комплексах Міненерговугілля України. 

Модератор – Максим Білявський.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

14:00

«Впровадження цифрового радіо в Києві: перші кроки»

Коротко. Захід проводитиметься за результатами оголошення Національною радою конкурсу на цифрове радіо в Києві.

Юрій Артеменко - голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення; Сергій Костинський - член Національної ради  України з питань телебачення та радіомовлення.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

14:00

«Реінтеграція Донбасу: що зроблено у 2017 році» 

 

Віталій Сизов - аналітик, Донецький інститут інформації; представники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерства юстиції України, інших органів державної влади.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

15:00

«Хто стоїть за земельним рейдерством на Херсонщині»

 

Юрій Одарченко -  народний депутат України; Андрій Федоренко - генеральний директор ТОВ «Південна Українська Соєва Компанія»; Сергій Іванців - адвокат.

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

16:00

«Концепція побудови нової національної системи охорони здоров'я України від «ПРО S VITA». Прагнення громадянина, медика, нації  і держави» 

Питання до обговорення:

Захист здоров'я і життя - це розкіш для громадянина і нації чи фундаментальне право, обов'язок держави? 

Кадрова політика, або скільки та яких фахівців нам потрібно зараз, в майбутньому і як забезпечити цю потребу?

Як справедливо розподілити відповідальність та стимулювати громадян до відповідального ставлення до здоров'я?    

Ігор Найда - координатор «ПРО S VITA», Всеукраїнська інноваційна освітня платформа «Сходи в майбутнє»; Костянтин Надутий - експерт «ПРО S VITA», заступник Голови правління Всеукраїнського лікарського товариства; Віктор Сердюк - експерт «ПРО S VITA», президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів

Контактні телефони:
(044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 ЛІГА

Адреса: вул. Шамрила, 23

13:00

Офіс ефективного регулювання  (BRDO) презентує проект «Відкрите просторове планування»

Хаотичні забудови міст, зелених зон, управління земельними ресурсами в ручному режимі... Це лише частина проблем, які є результатом того, що в Україні містобудівна документація, яка складається з генеральних планів населених пунктів, схем планування територій та планів зонування територій міст, не покриває всі адміністративно-територіальні одиниці та не є в повному обсязі у публічному доступі. 
BRDO за сприяння проекту МАТРА та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України, розпочинає Проект «Відкрите просторове планування рМАР», кінцевим результатом якого є створення єдиного відкритого веб-ресурсу для пошуку та доступу до наявної містобудівної документації. 

Лев Парцхаладзе, Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон); 
Ед Хукс, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні; 
Олена Шуляк, керівник сектору "Будівництво" Офісу ефективного регулювання (BRDO); 
Микола Клочко, Голова Сумської обласної державної адміністрації*. 

Реєстрація учасників: bit.ly/2jvrUrl 

Акредитація ЗМІ: 
[email protected],
+38 050 850 96 66

 ГЛАВКОМ

Адреса: вул. Шовковична, 8/20
 

11:00

Прес-конференція в рамках міні проекту «Підсумки року» на тему: «Україна без сексизму 2017»

Учасники розкажуть, яких успіхів за два місяці досягла всеукраїнська кампанія «Україна без сексизму», як вдалося до неї підключити регіональних активістів та політиків, чим різняться типи сексистського контенту в рекламі, у ЗМІ та в публічній сфері, а також озвучать тенденції поширення в Україні цього негативного явища.

Олександра Голуб, голова Ліги захисту прав жінок; Юлія Макарова, координатор проекту; Сергій Літвінов, кандидат соціологічних наук, заступник директора Інституту соціальних технологій «Соціополіс».

Акредитація: 253-54-74

12:30

Прес-брифінг щодо підсумків роботи Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge»

Активісти назвуть міста, де в 2018 році далі відбуватимуться тренінги, а поліція розповість яким саме школам необхідні світловідбиваючі жилети і які школи ці жилети отримли

Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України; Ольга Дробишева, голова ГО «Traffic Challenge»

Аккредитация: (098)259-09-15,
(063)763-92-07.

 UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

Адреса: вул. Хрещатик, 2

10:00

Тема: «Старт всеукраїнської кампанії #ЧЕСНОзвіт зі зміни стандартів звітування місцевої влади»

 

Віта Думанська, керівниця кампанії #ЧЕСНОзвіт, Рух ЧЕСНО
Роман Вінтонів, член правління ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»
Олександр Симчишин, міський голова Хмельницького, який напередодні відзвітував громаді за новими стандартами

11:00

Тема: «Підсумки Всеукраїнського туру «ЗміниТИ»: чого вимагають українці від медичної та освітньої реформ?»

 

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України
Володимир Божинський, заступник начальника відділу державно-громадського управління освітою Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки України
Інна Борзило, виконавча директорка ГО «Центр UA»
Олександр Ябчанка, експерт з медичної реформи Реанімаційного пакету реформ
Ірина Когут, експертка з освітньої реформи аналітичного центру CEDOS

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Знищення ІЗОЛЯЦІЇ в Донецьку: три роки невизначеності»

 

Любов Михайлова, засновниця фонду ІЗОЛЯЦІЯ
Ігор Головань, адвокат, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Головань і партнери»
Представник Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України

15:00

Тема: «Як впровадження державно-приватного партнерства (ДПП) змінює транспортну інфраструктуру України»

 

Володимир Омелян, міністр інфраструктури України
Надія Казначеєва, заступниця міністра інфраструктури України
Райвіс Вецкаганс, голова Адміністрації морських портів України
Марк Магалецький, старший банкір, голова напрямку інфраструктури та енергетики в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку
Віталій Бігдай, керівник програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund
Тарас Бойчук, голова Проектного офісу SP3ILNO

 ІНШІ
 

10:00

Прес-конференція на тему: «З року 2017-го у рік 2018-й: недовиконані завдання, недороблені реформи»

Буде поширено прес-реліз із результатами загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним Інститутом соціології.

Ірина Бекешкіна – директорка Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, член Ради Реанімаційного Пакету Реформ; Михайло Жернаков – директор Фундації Dejure, головний експерт з судової реформи Реанімаційного Пакету Реформ та ін.

Офіс Реанімаційного Пакету Реформ, вул. Ольгинська, 6, 2-й поверх, оф. 21.

10:30

Церемонія передачі автомобілів та іншого обладнання для оснащення спеціалізованих підприємств по поводженню з радіоактивними відходами корпорації «Радон» на Київському спецкомбінаті

Проект виконувався литовською компанією LOKMIS за фінансової підтримки Європейського Союзу. Поставлено обладнання на суму понад 2.5 млн євро. Бенефіціаром проекту виступило Державне агентство України з управління зоною відчуження.

 

вул. Комунальна, 1.

Акредитація: 
[email protected] 
(необхідно вказати прізвище, ім'я, по батькові членів знімальної групи, громадянство, дані паспорта (серія та номер), контакти для зв’язку).

Довідки: (095)872-74-37, (044)594-82-47

11:00

Круглий стіл на тему: «Набуття чинності Угоди про асоціацію України та ЄС: що змінилося?»

 

Президент УСПП Анатолій Кінах, президент Української асоціації зовнішньої політики, надзвичайний і повноважний посол Володимир Хандогій, віце-президент УСПП Денис Красніков, директор Інституту економіко-правових досліджень НАНУ Володимир Устименко та ін. 

УСПП, вул. Хрещатик, 34, 3 пов.

Акредитація: 536-96-32, (096)950-75-65

13:00

Прес-конференція на тему: «Пік епідемії: як вберегтися від грипу?»

 

Алла Волоха - лікар-імунолог, Алла Мироненко - заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського та ін.

ГолосUA, вул. Бастіонна 5/13 (вхід з вул. Курганівська).

Акредитація: (044)284-57-62.

13:00

Прес-конференція на тему: "Найбідніша країна Європи. Українці тікають від убогості"

 

Людмила Черенько, завідувач відділу досліджень рівня життя Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України; Юрій Гаврилечко, експерт Фонду суспільної безпеки та ін.

РІА Новини Україна (вул. Шота Руставелі, 16, 9 поверх).

Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

15:00

Урочисте відкриття новорічного фестивалю «Льодовиковий період»

Киян та гостей міста чекають найдовші снігові гірки Києва, катання на собачих упряжках, контактний зоопарк із цуценятами, унікальна виставка квіткових композицій у кризі, снігові скульптури улюблених героїв мультфільму «Льодовиковий період», будинок Санта-Клауса, зона дитячих атракціонів, фудкорти, 5 теплих майданчиків, зимові ярмарки та ін.

заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Андрій Фіщук, начальник управління екології та природних ресурсів Андрій Мальований та ін.

вул. Лаврська, 33, Співоче поле.

Акредитація: ‎(099)231-38-12

15:00

Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Столичний стандарт якості»

Підприємствам-переможцям Конкурсу будуть вручені знак «Столичний стандарт якості», диплом «Столичний стандарт якості» та сертифікат відповідності за системою CERTEX.

керівництво Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, представники КМДА

вул. Богдана Хмельницького, 55.

Акредитація: 
[email protected],
(050)228-38-48.

Довідки: 287-64-84, 235-82-95, (067)993-42-14.

18:00

Прес-показ та презентацію виставки «Духовні міста» всесвітньо відомої української художниці Оксани Мась

У жовтні цього року прем’єра експозиції відбулась у Музеї сучасного мистецтва МА*GA в Мілані. Оксана Мась перша і єдина серед вітчизняних митців отримала запрошення експонувати персональну музейну виставку в Італії.

 

Серед гостей події - відомі українці, представники арт-індустрії та культури, політики, бізнесу, світські персони.  

 

Art Ukraine Gallery (вул. Грушевського, 9А).

Акредитація: (067)791-83-54, arttrend.ua@gmail.com.

Перейти до спискуВерсiя для друку