Головна  →  Новини  →  17 січня 2018

«Як Київ зустрічає снігопади?» ‒ «Вечірка» підготувала добірку новин та інформаційних ресурсів, які оперативно повідомляють про роботу комунальників

«Як Київ зустрічає снігопади?» ‒ «Вечірка» підготувала добірку новин та інформаційних ресурсів, які оперативно повідомляють про роботу комунальників

Що сьогодні накоїв сніг у Києві та чого очікувати далі?

На дороги Києва вже виїхала снігоприбиральна техніка, автівки стали у 8-бальних заторах, ДТП, транспорт не може заїхати у місто, комунальники прибирають сніг… За словами синоптиків, це лише початок, тож мешканцям столиці треба готуватись до сильних снігопадів та ожеледиці.

Журналісти «Вечірнього Києва» підготували «збірну солянку» снігових новин.
 

  • А до вашого району доїхали?
    На дорогах столиці працює 260 одиниць спецтехніки. (►)

Станом на 9 ранку 17 грудня на автошляхах столиці вже працює 260 одиниць спецтехніки та 50 бригад із ручного прибирання. Кількість техніки постійно збільшуватиметься у разі погіршення погодних умов.

Також у дворах міста працюють 3,8 тисячі робітників комунальних дільниць. Тільки для розчищення дворів житлових будинків задіяно 120 одиниць техніки.

 

  • Довіряй та перевіряй. Шпигунські ігри з комунальниками:
    як киянам слідкувати за прибиранням снігу онлайн. (►)

Кияни самостійно можуть слідкувати за прибиранням снігу свого району за допомогою онлайн-карти. Такий сервіс діє вже другу зиму - у режимі реального часу завдяки GPS усі охочі можуть промоніторити роботу снігоприбиральної техніки.

Дані на інтерактивну карту передаються з навігаторів, якими обладнані снігоприбиральні машини Києва.

 

  • Залиш авто та пересідай у метро. (►)

Міська влада закликає киян не користуватися власними автівками під час снігопаду та надавати перевагу громадському транспорту. Це дуже необхідно для якісного та своєчасного прибирання снігу в умовах снігопаду, а також значно прискорить роботу комунальних служб і дозволить уникнути виникнення заторів на дорогах міста.

Окрім того, в умовах ускладнення погодних умов водіям рекомендується дотримуватися правил паркування, зокрема – не залишати приватні авто на узбіччях доріг, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

 

  • «Бот» замість комунальників.
    Киянам приходять смс про затримки транспорту через погоду. (►)

Комунальники запустили "бота", який повідомлятиме киянам про рух транспорту через телеграм-канал. Особливо це важливо, коли можливі затримки транспорту через негоду.

 

  • Водії стоять у 8-бальних пробках через масштабну кількість ДТП. (►)

Наразі рух транспорту ускладнено майже на всіх основних магістралях міста. Утворилися затори на Набережному шосе, бульварі Дружби Народів, мосту Патона, Південному мосту, Севастопольській площі, бульварі Тараса Шевченка та біля Поштової площі. Також автомобілі рухаються повільно на проспекті Бажана, біля метро "Бориспільська".

Відомо, що тільки за одну добу, 17 січня, у Києві сталось більше 50 ДТП.

 

  • Мігрень та снігопади:
    киян попередили про прихід серйозного циклону. (►)

Сьогодні тільки початок справжньої зими. Вже завтра, 18 січня, киянам слід очікувати сильних опадів. Синоптики попереджують про сніговий покрив у 20 сантиметрів, мокрий сніг, відчутне посилення вітру та ожеледицю на дорогах.

До того ж, синоптик Наталка Діденко додає, що самопочуття киян теж може погіршитись через різкі зміни погоди. Починається період мігреней, головного болю і «крутіння-вертіння» ніг, рук, плечей.

Перейти до спискуВерсiя для друку