Головна  →  Новини  →  18 травня 2018

День Європи ‒ 2018: XVІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Головна тема ‒ «Я змінююся!»

День Європи ‒ 2018: XVІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Головна тема ‒ «Я змінююся!»

За інформацією управління з питань внутрішньої політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій, сьогодні, 18 травня, у столиці стартує триденний XVI-й Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпровських схилах». Він розпочнеться о 9:00 у Київському палаці дітей та юнацтва.

Організатори ‒ Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Київський Палац дітей та юнацтва (за сприяння Міністерства освіти і науки України), Інформаційно‐творче агентство «ЮН‐ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва.

Номінації, за якими конкурсанти створювали роботи: «Літературний твір», «Газета», «Журналістська робота», «Інтернет-журналістика та ІТ-проект», «Медіа-проект», «Телефільм», «Фоторепортаж», «Радіоробота», «Голос покоління Z», «Традиції та новаторство». За півроку надійшло майже 2800 заявок на участь.

360 переможців та лауреатів фестивалю стануть учасниками журналістського марафону «Медіа-вояж Дніпром» на трьох теплоходах до Національного парку «Межигір’я», де впродовж доби будуть змагатись у квесті «Вірити у себе та долати перешкоди».

Програма Фестивалю:

- урочиста церемонія нагородження;

- презентація мультипроекту «Відкриваю світові Україну»;

- створення медіа-платформи «Молодь без кордонів»;

- дискусійна панель «Комфортний клімат для створення дитячого контенту»;

- тренінг «Факт-чекін»;

- майстер-класи від фахівців;

- нічна редакція «ІнфоМанія»;

- онлайн-гра «Медіазнайко» тощо.

Крім того, працюватиме селфі-зона «Фестивальне фото» та інтерактивні майданчики «Арт-медіа», алея «Прес-весни».

Очікується, що у заходах візьмуть участь близько 300 представників із 17 регіонів України (37 міст та сіл) та з інших країн світу: Білорусі, Польщі, Азербайджану, Придністров’я.

Детальніше – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку