Головна  →  Новини  →  18 травня 2018

Громадський бюджет в дії: автори-переможці ГБ-1 про те, як пройти шлях від ідеї до реалізації громадського проекту

Громадський бюджет в дії: автори-переможці ГБ-1 про те, як пройти шлях від ідеї до реалізації громадського проекту

Ольга Бернасовська, автор проекту «Освітлення парку між житловим мікрорайоном, Сирецьким дендрологічним парком та метро «Сирець»:

‒ Що найбільше вплинуло на перемогу, так це те, що ми – автори проектів Подільського району – об’єднали свої зусилля… Ми отримали додаткові кошти на реалізацію проекту (замість 880 тис. грн. треба було розширити бюджет до 1 млн 250 тис. грн), бо у його реалізації була зацікавлена Подільська РДА. Її представники відстояли проект, коли КП «Київміськсвітло» не давало погодження під час експертизи, та голосували за нього особисто. Під час агітації дуже допомогли місцеві жителі, консьєржи. Вони розклеювали оголошення, поширювали їх по поштових скриньках, створювали групи у соцмережі. Згодом почали підключатись активні мешканці сусідніх будинків. Потім я навіть познайомилась з директоркою дендропарку Світланою Глуховою, яка живе на Сирці, і вона також поширила інформацію про проект. Ми зрозуміли, що самотужки важко просунути свою ініціативу.

Детальніше про реалізацію проекту – за посиланням.

Департамент суспільних комунікацій нагадує, у столиці з 25 квітня до 6 червня триває прийом громадських проектів, реалізація яких здійснюватиметься за рахунок міського бюджету за результатами голосування серед киян.

Зокрема, проекти можна подавати за напрямками: безпека, дороги і транспорт, комунальне господарство, енергоефективність, культура й туризм, екологія, громадянське суспільство, освіта, охорона здоров'я, соціальний захист, спорт, ІТ, публічний простір тощо.

Загалом на реалізацію громадських ініціатив наступного року у міському бюджеті планують виділити 150 мільйонів гривень. Мінімальна вартість проекту становитиме 50 тисяч гривень, максимальна – 3 мільйони.

Перейти до спискуВерсiя для друку