Головна  →  Новини  →  21 травня 2018

У столиці відзначили День Європи: в урочистостях з нагоди відкриття взяли участь Київський міський голова Віталій Кличко та посли країн-членів ЄС (+ фото)

У столиці відзначили День Європи: в урочистостях з нагоди відкриття взяли участь Київський міський голова Віталій Кличко та посли країн-членів ЄС (+ фото)

У столиці 19 травня відбулися традиційні святкування з нагоди відзначення Дня Європи. Так, за інформацією управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій, урочисті заходи з нагоди офіційного відкриття відбувалися на Поштовій площі в рамках Kyiv Lights Festival.

‒ Україна – європейська країна. І український народ продемонстрував це, коли у 2013-ому сотні тисяч українців вийшли на Майдан відстоювати свої європейські прагнення. І вже чотири роки наші хлопці захищають ці прагнення на сході країни, відбиваючи російську агресію. Ми хочемо бути з європейським співтовариством! У нас ще багато проблем. Ще багато чого треба зробити. І ми це розуміємо. І, як мер столиці, я роблю все, щоб Київ ставав комфортною європейською столицею, – зазначив Віталій Кличко під час відкриття.

Київ відсвяткував День Європи мистецькими фестивалями, спортивними заходами та флешмобами. Зокрема, Kyiv Lights Festival, Дні відкритих дверей у музеях столиці, Kyiv Art Week, Всеукраїнський Велодень, фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості, «Прес-весна на Дніпровських схилах», Всеукраїнський флешмоб у парку імені Тараса Шевченка. Святкували у Маріїнському парку, на Співочому полі, Поштовій, Контрактовій, Софійській та Михайлівській площах, Андріївському узвозі, Золотоворітському парку та ін.

Перейти до спискуВерсiя для друку