Головна  →  Новини  →  1 липня 2015

Марина Хонда: «Думка киян є вирішальною і найбільш переконливою при винесенні рішень про перейменування вулиць у столиці» (+ відео)

Марина Хонда: «Думка киян є вирішальною і найбільш переконливою при винесенні рішень про перейменування вулиць у столиці» (+ відео)

Про це заявила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда під час прямого ефіру на телеканалі «Київ» і запросила киян до активного обговорення нових назв київських вулиць, які планується перейменувати в процесі «декомунізації».

Як повідомила Марина Хонда, Українським інститутом національної пам’яті на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» пропонується перейменувати 122 вулиці у Києві:

‒ До напрацювання пропозицій та вивчення громадської думки нами залучаються депутати-мажоритарники, представники райдержадміністрацій, ОСНів, експерти у галузі історії, краєзнавства та топоніміки. Це дозволить більш виважено підійти до процесу перейменування вулиць. Як правило, члени комісії з питань найменувань і депутати Київради більше схиляються до того, щоб повернути вулиці історичну назву, звісно, якщо вона є. Але хочу підкреслити, що при винесенні остаточного рішення максимально враховуватиметься думка киян ‒ позиція мешканців певної території є для нас вирішальною і найбільш переконливою.

Ознайомитися з переліком вулиць, які пропонується перейменувати, можна на сайті Департаменту суспільних комунікацій. Тут також чекають на пропозиції киян щодо нових назв. Крім того, усі охочі можуть висловити свої думки та зауваження в ході електронного обговорення на офіційному веб-сайті Київської міської державної адміністрації або ж зателефонувавши до «Контактного центру м. Києва» за номером: 15-51.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку