Головна  →  Новини  →  2 серпня 2018

У Києві триває реалізація проектів-переможців конкурсу ІГС «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада»

У Києві триває реалізація проектів-переможців конкурсу ІГС «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада»

Незважаючи на спекотні літні дні, інститутами громадянського суспільства активно реалізовуються проекти, що перемогли у цьогорічному конкурсі «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

Департамент суспільних комунікацій нагадує, що серед 131 конкурсної пропозиції, наданої інститутами громадянського суспільства для участі у конкурсі, комісією було визначено 25 проектів-переможців, що отримали можливість бути реалізованими за рахунок бюджетних коштів міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2017‒2019 роки» на загальну суму 4,4 млн грн.   

Список переможців конкурсу оприлюднено на офіційному веб-сайті Департаменту суспільних комунікацій http://dsk.kievcity.gov.ua.

Наразі всі організації вже уклали фінансові договори з Організатором конкурсу – Департаментом суспільних комунікацій і розпочали активну реалізацію своїх проектів.

Так, зокрема, громадська організація «Всеукраїнська ініціатива» протягом травня – червня провела понад 20 навчальних лекцій у загальноосвітніх школах столиці. Досвідчені лектори дали відповіді на питання, що турбують дівчат, пояснили молодим учасникам проекту які фізичні та психологічні зміни відбуваються з тілом у підлітків 12-15 років, також навчали дівчаток правилам особистої гігієни. Сподіваємося, що заходи в рамках проекту «Як ти дорослішаєш» стали корисними та цікавими не тільки для молодих учасників проекту, а й для їх педагогів та керівників шкільних установ.

Майже місяць активно працює «гаряча лінія» з питань протидії дитячому булінгу «116 000», що створена громадською організацією «Магнолія» в рамках проекту «Захисти свою дитину!». Один з компонентів проекту – широке інформування жителів міста Києва про проблему дитячого булінгу та шляхів її подолання.

У квітні ‒ червні цього року громадська організація «Футбольна асоціація жінок м. Києва» провела перші змагання своєї команди у містах Києві, Харкові, Дніпрі, Володимир-Волинському, Плисках та Житомирі вже у новій спортивній формі та з новим інвентарем. Сподіваємося, що завдяки проекту «Київ – столиця чемпіонів» дівчата здобудуть нові яскраві перемоги та ще раз доведуть, що футбол не тільки чоловічий вид спорту.

Створити самодостатній центр для громади Києва, користуючись ресурсами якого кожен зможе долучитися до спортивного, активного та безпечного відпочинку біля води, – саме таку мету пославив перед собою Ресурсний центр для громади «Лайфсейвінг Клуб Венеція». Наразі такий центр діє на популярному у киян пляжі «Венеція» у Гідропарку, де кожен відпочиваючий може провести свій відпочинок безпечно та корисно. Створений Ресурсний центр став офісом київських лайфгардів (представників «Пляжного патруля») та надав можливість проводити тренінги, семінари, лекції для волонтерів, майстер-класи для дітей, спортивні масові заходи на пляжі. І це тільки початок.

Отже громадським активістам не до відпочинку, робота триває, а Департамент суспільних комунікацій і надалі продовжить інформувати киян про етапи виконання проектів-переможців конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» та запрошуватиме киян до участі у цікавих заходах, ініційованих громадськими об’єднаннями.

Перейти до спискуВерсiя для друку