Головна  →  Новини  →  23 серпня 2018

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ як проходитиме святкування Дня Незалежності у Києві

У свіжому числі «Вечірнього Києва» ‒ як проходитиме святкування Дня Незалежності у Києві

Читайте у сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

Як вшанують велич Небесної Сотні

«Меморіал Небесної Сотні. Де і яким має бути», — так називався круглий стіл, який провели в Києві напередодні Дня Незалежності. На думку учасників цього заходу, увіковічнити пам’ять загиблих героїв Майдану доцільно у приміщеннях Українського дому або Будинку профспілок.

Ярослав Кендзьор: «Ми побоювалися, що на Київ підуть танки»

На зорі Незалежності України він був одночасно і народним депутатом, і тележурналістом – висвітлював політичні події, в яких брав безпосередню участь. Має унікальний і багатий відеоархів – понад 750 відеокасет, а це близько 2300 годин запису найважливіших історичних моментів, пов’язаних із боротьбою за нашу державність.

На марші– «Сапсан», «Вільха», «Верба» і«Джавелін»…

Цього року в параді військ на Хрещатику буде представлено понад 250 одиниць військової техніки. Кияни та гості столиці зможуть ознайомитися з низкою новинок українського озброєння.

Як створювався монумент  для Майдану Незалежності

Одним із найголовніх символів нашої незележності є монумент на центральному столичному майдані у вигляді величної колони, яку вінчає фігура Оранти – України. Напередодні свята «Вечірка» поцікавилася у її автора – народного художника України Анатолія Куща, як створювався він, а також пам’ятник засновникам Києва.

Олександр Усик: «У перспективі – бій з Ентоні Джошуа»

Українського чемпіона Олександра Усика нині все частіше порівнюють із такими легендами боксу, як Евандер Холіфілд і О’Нілл Белл з Ямайки, які у різний час володіли титулами WBC, WBA і IBF. Але найповніший комплект, з поясом WBO на додачу, має лише наш земляк.

Мистецтво незалежних

Напередодні свята «Вечірка» розпитала експертів про особливості творчості знакових постатей часів незалежної України у сфері літератури та мистецтва.

Чи буде в Києві бульвар імені Франка?

Бульвар Дружби народів, який розташований у Печерському районі столиці, доцільно перейменувати на честь Івана Франка або Миколи Міхновського. З такою пропозицією нещодавно виступив літературний критик, громадсько-політичний діяч, поет Дмитро Павличко.

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку