Головна  →  Новини  →  27 серпня 2018

У 2018 році кияни вперше зареєстрували для електронного голосування понад 900 проектів Громадського бюджету (+ відео)

У 2018 році кияни вперше зареєстрували для електронного голосування понад 900 проектів Громадського бюджету (+ відео)

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час прес-конференції в інформаційному агентстві «Укрінформ»:

‒ Найактивніше подавав проекти Дарницький район, у якому пройшли на голосування 106 проектів. У Деснянському районі ‒ 98 проектів, у Шевченківському – 97, у Солом'янському – 95, у Дніпровському – 94 проекти, в Оболонському –73, у Голосіївському – 67, у Подільському – 60, у Печерському – 42 та у Святошинському районі – 41 проект.

Заступник голови КМДА підкреслив, що кошти з міського бюджету отримають проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів киян і отримають прохідні місця у публічному рейтингу на платформі Громадського бюджету ‒ 3:

‒ Кошти не видаються авторам та командам безпосередньо. За реалізацію проектів відповідають профільні департаменти КМДА та районні державні адміністрації, які у 2019 році проведуть закупівлі послуг/робіт через систему Prozzoro.

Також Микола Поворозник наголосив, що громадський бюджет має залишатися громадським бюджетом:

‒ У жодному разі Громадський бюджет не повинен використовуватися будь-якими політичними силами для просування своїх політичних амбіцій. Це виключно ініціатива громадян і вона має бути ними ж використана.

Голосування за проекти ГБ-3 триватиме до 15 вересня. Одна особа може проголосувати на сайті https://gb.kyivcity.gov.ua/ лише за 5 проектів.

Детальніше ‒ за посиланням.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку