Головна  →  Новини  →  30 серпня 2018

У свіжому числі «Вечірки» ‒ кияни почали голосувати за проекти Громадського бюджету

У свіжому числі «Вечірки» ‒ кияни почали голосувати за проекти Громадського бюджету

Читайте у сьогоднішньому номері «Вечірнього Києва»:

«У Києві відбудеться «Літературний Кураж Базар»

Цього року «Кураж Базар» і онлайн-книгарня Yakaboo об’єдналися, щоб створити унікальний формат благодійного заходу — «Літературний Кураж Базар» (8-9 вересня).

«Віталій Кличко: «Київ вкладає найбільше коштів в освіту і Нову українську школу»

Освітня галузь є одним із пріоритетних напрямів, в які місто Київ вкладає кошти. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

«На житловому масиві Осокорки збудували першу в Україні енергоефективну та «розумну» школу – на 36 класів і майже 1100 учнів»

У будівлі будуть розміщені новостворена початкова школа № 334 та ліцей «Інтелект»… Школа побудована та оснащена відповідно до принципів «Нового освітнього простору» – мотивуючий простір і креативність, технологічність, енергоефективність та інклюзивність.

«Комфортні умови та знання, а знання для життя»

Що чекає столичних школярів та їх батьків у цьому навчальному році. Освіта є одним з пріоритетних напрямків діяльності міської влади. Щорічно бюджет галузі зростає: у 2018-му на освіту було виділено 13 млрд гривень, що на 2,7 млрд більше, ніж у 2017-му. За ці кошти навчальні заклади ремонтуються і реконструюються, будуються нові. А 34 тисячі «першачків» вже у вересні розпочнуть навчання за концепцію «Нова українська школа», на реалізацією якої Київ виділив найбільшу в Україні суму.

«Швидка» працюватиме по-новому»

З 1 вересня роботу невідкладної медичної допомоги переформатують – її бригади переходять в підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Києві.

«Мисливці на «зайців»

Керівник служби організації збору та обліку виручки КП «Київпастранс» стверджує, що після подорожчання проїзду бажаючих проїхатися за чужий рахунок стало менше. Уже минув час як комунальний транспорт столиці перевозить пасажирів за новим тарифом. Кияни встигли оговтатися від першого шоку, викликаного різким підвищенням вартості проїзду і навіть навчилися заощаджувати.

«Діти: як поводитися в небезпечних ситуаціях?»

Наприкінці найдовших і найприємніших канікул наші діти повертаються до столиці з літнього відпочинку. І, треба визнати, що більшість дітлахів дещо розслабилася й відвикла від небезпек для їхнього життя і здоров’я, які може приховувати в собі мешкання в мегаполісі.

«Синє озеро отримає парк»

850 тисяч гривень із Київського міського фонду охорони навколишнього середовища виділено на цей рік для розробки та реалізації проекту розчищення та благоустрою унікального Синього озера на житловому масиві Виноградар. Роботи доручено комунальному підприємству «Плесо».

Більше новин – на сайті «Вечірки».

Перейти до спискуВерсiя для друку