Головна  →  Новини  →  7 липня 2015

Департамент суспільних комунікацій формує партнерські платформи допомоги учасникам АТО

Департамент суспільних комунікацій формує партнерські платформи допомоги учасникам АТО

Спільна мета інформаційно-просвітницькоï кампаніï — залучення до неї громадських організацій. Про це йшлося сьогодні під час круглого столу в «Укрінформі»: «Створення мережі безоплатної правової допомоги військовослужбовцям, які беруть/брали участь в АТО та членам їх сімей», ініційованого Українською фундацією правової допомоги, Координаційним центром з надання правової допомоги та ГО «Мережа центрів правової інформації та консультації».

Обговорити питання дієвих механізмів у наданні як первинної, так і вторинної правової допомоги учасникам АТО, їхнім родинам долучились представники Київської міської влади, спеціалісти управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій КМДА і представники численних об’єднань – адвокатських, громадських та благодійних організацій – з різних куточків України: Херсона, Дніпропетровська, Луцька, Чернігова, Харкова, Києва.

Під час робочої зустрічі у Департаменті суспільних комунікацій представники Фундаціï підтримали пропозицію про спільні дії та поширення досвіду КМДА.

Як зазначив під час круглого столу керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, на сьогодні актуальними залишаються дві суттєві проблеми, які потрібно подолати лише спільно, це — недостатній рівень поінформованості населення та правовий супровід учасників АТО і членів їх сімей:

— Результатом круглого столу має стати максимальне поширення по всій країні позитивного досвіду практикуючих юристів-адвокатів з надання правової допомоги учасникам антитерористичної операції. Розвиток дієвої мережі центрів правової допомоги учасникам АТО та їхнім родинам допоможе якомога якісніше і швидше забезпечити гарантовані державою пільги громадянам, які щоденно, ризикуючи своїм життям, захищають територію нашої держави.

У ході круглого столу співзасновник ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО» Андрій Моцейко поділився досвідом реалізації проекту реабілітації учасників АТО за принципом «рівний-рівному» — «Коло довіри» та активної співпраці з міською владою у створенні єдиного Інформаційного центру для надання допомоги учасникам АТО і їх родинам:

— Поки що маємо змогу надавати лише правові консультації нашим бійцям, тому сподіваюсь, що за підтримки численних організацій правового захисту, які сьогодні вже мають реальний досвід представництва у судових засіданнях, нам вдасться лише покращити рівень правового супроводу учасників АТО, їхніх сімей та родин загиблих чи померлих.

Учасники схвально прийняли пропозицію модератора заходу, заступника директора Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України Мирослава Лаврінка щодо подальшого формування мережі партнерів правової допомоги фактичним учасникам АТО та членам їх сімей на прикладі Києва та інших регіонів України.

Перейти до спискуВерсiя для друку