Головна  →  Новини  →  8 липня 2015

Департамент суспільних комунікацій обговорює Положення про громадські слухання в місті Києві

За інформацією Департаменту суспільних комунікацій, на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації www.kievcity.gov.ua у розділі Регуляторна діяльність триває обговорення проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження Положення про громадські слухання в місті Києві».

Як зазначила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда, у Києві на сьогодні відсутня процедура ініціювання громадських слухань територіальною громадою столиці:

— Дане положення саме регулює порядок ініціювання, підготовки та проведення громадських слухань, а також порядок їх розгляду органами та посадовими особами місцевого самоврядування міста Києва. Прийняття цього рішення дозволить забезпечити узгодженість інтересів громади з діяльністю міської влади і максимально врахувати громадську думку у вирішенні найважливіших питань місцевого значення. Ми маємо на законодавчому рівні закріпити механізм та порядок проведення громадських слухань у столиці.

Втім, Положення про громадські слухання в місті Києві не поширюється на проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні. Разом з тим, звертаємо увагу, що наразі Департаментом містобудування та архітектури КМДА проводиться обговорення проекту рішення Київради «Про затвердження Положення про організацію та проведення громадських слухань з питань містобудівної діяльності в м. Києві».

Зауваження та пропозиції до проекту рішення Київради «Про затвердження Положення про громадські слухання в місті Києві» приймаються Департаментом суспільних комунікацій у письмовому або в електронному вигляді до 11 липня: вул. Хрещатик, 44 (каб. 414); e-mail: [email protected].

Детальніше — за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку