Головна  →  Новини  →  9 липня 2015

Марина Хонда: «Ми побудували якісну платформу, яка дозволяє нам задовольнити попит громадськості на інформацію, яка раніше була недоступною»

Марина Хонда: «Ми побудували якісну платформу, яка дозволяє нам задовольнити попит громадськості на інформацію, яка раніше була недоступною»

Керівники ОСНів столиці посилюють діалог з «Київенерго», зосереджуючись на покращенні якості послуг та обслуговування. Про планові ремонти системи гарячого водопостачання, повірку лічильників гарячої води, підготовку до опалювального сезону говорили під час зустрічі керівників органів самоорганізації населення столиці з фахівцями ПАТ «Київенерго», яка пройшла вчора у КМДА.

Зокрема, фахівцями «Київенерго» були дані консультації з питань електропостачання, опалення та гарячого водопостачання. Керівникам ОСНів розповіли про комплексну позицію компанії щодо заміни приладів обліку електроенергії, електромонтажних робіт та енергоаудиту. Як зазначили в ході зустрічі представники «Київенерго», у компанії активно впроваджуються заходи на покращення якості послуг та обслуговування киян. Для цього у столиці функціонує мережа з 12 комфортних і функціональних центрів обслуговування, де ОСНщики можуть оперативно отримати фахову консультацію з будь-яких питань.

До розмови також долучився заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який поінформував присутніх про заходи, які вживаються міською владою в ході підготовки до опалювального сезону. Він також запросив керівників ОСНів долучитися до однієї з ініціатив міської влади щодо контролю обсягів споживання тепла в будинках і брати активну участь у знятті показників будинкових приладів обліку теплової енергії.

Найбільш жваво обговорювали питання встановлення приладів обліку теплової енергії. За словами Петра Пантелеєва, до кінця року міська влада планує встановити лічильники тепла у більш як 80% київських будинків:

— Вже затверджено інвестиційну програму ПАТ «Київенерго», яка зобов’язує компанію встановити киянам дві тисячі будинкових лічильників тепла. Крім того, наразі триває пошук інвестиційних коштів для того, аби встановити ще тисячу лічильників. Тим самим збільшивши загальну кількість до 4 тисяч одиниць.

Петро Пантелеєв також нагадав, що кияни можуть ознайомитися із переліком будинків, які будуть оснащені приладами обліку теплової енергії, на офіційному інтернет-порталі КМДА у рубриці «Енергозбереження у Києві».

За словами директора Департаменту суспільних комунікацій Марини Хонди, зустрічі керівників ОСНів з фахівцями тої чи іншої галузі міського господарства Департаментом проводяться регулярно:

— Це зумовлено позицією міської влади щодо відкритої і прозорої співпраці з громадою. Ми побудували якісну платформу, яка дозволяє нам задовольнити попит громадськості на інформацію, яка раніше була недоступною. Наразі Департаментом постійно організовуються зустрічі для керівників ОСНів з фахівцями благоустрою, житлово-комунального господарства, представниками підрядних організацій по ремонту будинків, асфальтуванню міжквартальних проїздів тощо. ОСНи тут виступають комунікаторами між мешканцями своїх мікрорайонів і владою разом з комунальними службами. Нам вдалося створити комунікаційні майданчики для обміну ідеями та досвідом, наблизивши таким чином через керівників ОСНів посадовців і безпосередніх виконавців послуг до киян.

Під час заходу активну участь у обговоренні взяли ОСНи Голосіївського, Дарницького, Деснянського, Оболонського, Святошинського районів столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку