Головна  →  Новини  →  26 вересня 2019

«На порядку денному – вдосконалення механізму публічних консультацій з громадськістю». Департамент суспільних комунікацій долучився до регіонального семінару-тренінгу

Продовжується реалізація масштабного проєкту «Посилення інституційної спроможності Уряду України та громадянського суспільства в процесі формування та реалізації державної, регіональної політики», започаткованого Секретаріатом Кабінету Міністрів України у партнерстві з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні.

Місто Київ, як центр заходів та подій, де спільно із впливовими міжнародними організаціями обговорюються сучасні тенденції, здійснюється актуальний моніторинг даних та генеруються нові ідеї щодо шляхів взаємодії органів державної влади з організаціями громадського суспільства, не залишився осторонь і цього важливого проєкту.

Черговою складовою його реалізації став дводенний семінар-тренінг «Співпраця органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства в процесі формування та реалізації державної, регіональної політики», до участі у якому організатори запросили керівники структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації, Київської та Чернігівської обласних держадміністрацій та інститутів громадянського суспільства.

Теоретичну частину семінару-тренінгу, присвячену організаційним питанням проведення публічних консультацій окреслили представники Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, а також фахівці громадянської мережі «Опора».

Як ініціювати проведення консультацій, хто такі стейкхолдери, як поєднати формальні і неформальні формати обговорень, які канали комунікації обрати, коли звітувати та здійснювати аналіз результатів – ось невеликий перелік питань першого робочого дня.

Другий день був присвячений питанням використання інструментів діалогу для розв'язання конфліктів, які можуть виникати між органами виконавчої влади та інститутами громадянського суспільства.

‒ Наразі, під час проведення консультацій з громадськістю в Україні, є дефіцит комплексного системного підходу та чітких критеріїв для прийняття рішень щодо проведення публічних консультацій, а також недостатня кількість таких консультацій на ранніх стадіях процесу законотворчості. Сподіваємося, що завдяки таким семінарам, спільними зусиллями присутніх фахівців, вже найближчим часом ми суттєво вдосконалимо механізм проведення публічних громадських обговорень, – директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Перейти до спискуВерсiя для друку