Головна  →  Новини  →  9 липня 2015

Департамент суспільних комунікацій сприяє формуванню авторитету учасників АТО та виконанню соціальних гарантій

Департамент суспільних комунікацій сприяє формуванню авторитету учасників АТО та виконанню соціальних гарантій

Питання відзначення воїнів, які проявили мужність і героїзм під час бойових дій у зоні антитерористичної операції,— один з аспектів тієї інформаційно-просвітницької кампанії, що здійснює наразі Департамент суспільних комунікацій.

Саме про особливості вручення державних нагород членам сімей загиблих військовослужбовців йшлося сьогодні на прес-конференції в «Укрінформі», яка відбулася за участю начальника відділу Управління по роботі з особовим складом Національної Гвардії України, полковника Ігоря Данильчука.

В ході обговорення полковник Данильчук зауважив, що при врученні нагород родинам загиблих військовослужбовців та резервістів для керівництва Національної гвардії важливими є два аспекти: вшанування пам’яті військовослужбовців та встановлення комунікаційних зв’язків із сім’ями бійців з метою подальшої допомоги у вирішенні їх проблем (житлових, оформлення пенсії, грошової допомоги).

— Головна нагорода для родин військовослужбовців — це в першу чергу повернення їх рідних додому живими та здоровими, — висловив свою думку головний спеціаліст управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій Роман Федько, який не зі слів знає про бойові дії на Сході України, адже теж є учасником антитерористичної операції. — Головне завдання влади полягає не лише в роздачі нагород, а у забезпеченні всесторонньої, постійної матеріальної та моральної підтримки рідних загиблих. Сім’я загиблого військовослужбовця має розуміти та відчувати, що та жертва, яку принесла їх родина задля незалежності та свободи рідної землі, недаремна. Для бійців, що перебували й перебувають в зоні АТО, головною нагородою, в першу чергу, є визволення України від агресора та розуміння, що їх подвиг буде оцінений не лише родиною, але й державою. Що держава, рубежі якої вони захищають, не кине на призволяще їх сім’ї.

Детальніше — за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку