Головна  →  Новини  →  10 липня 2015

Департамент суспільних комунікацій ініціював дискусію про нові підходи в системі національно-патріотичного виховання на сторінках газети «Вечірній Київ»

За ініціативи Департаменту суспільних комунікацій на сторінках газети «Вечірній Київ» триває публічна дискусія щодо проблем національно-патріотичного виховання. Своїми думками з читачами газети вже поділилися Василь Яблонський — заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень; Андрій Бульвінський – провідний науковий співробітник Інституту всесвітньої історії НАН України; Сергій Громенко — заступник начальника управління популяризаційно-просвітницької роботи Українського інституту національної пам’яті; Сергій Малик — кандидат психологічних наук, чемпіон України з кільцевих автомобільних перегонів, президент Київського міського автоклубу; Микита Василенко – професор журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Суттєвим важелем впливу на формування раціональних думок Богдан Струтинський, керівник Національної оперети України, народний артист України, вважає саме культуру:

— Ми маємо повністю переформатувати ставлення до культури на державному рівні. Саме вона повинна бути базисом, фундаментом, а не надбудовою. На всіх рівнях повинно бути чітке усвідомлення: держава, яка не має належного ставлення до культури, — програє… Слабка підтримка культури – це одна зі складових, що призводить до поразки в інформаційних війнах. Сьогодні українська культура існує завдяки зусиллям окремих фанатів своєї справи. А от економічних важелів, законів, умов — немає. Хочеться, аби ті, хто нині прийшов до влади, звернули увагу на всю мережу галузі культури Києва, усвідомили величезне значення і силу культури у процесі єднання і згуртованості нації.

Детальніше про це — у свіжому номері «Вечірки» за 9 липня.

Перейти до спискуВерсiя для друку