Головна  →  Новини  →  13 липня 2015

Департамент суспільних комунікацій врахує рекомендації міжнародних експертів під час роботи над проектом міської цільової програми «Київ інформаційний»

Департамент суспільних комунікацій врахує рекомендації міжнародних експертів під час роботи над проектом міської цільової програми «Київ інформаційний»

Аспекти інформаційної комунікації для подальшої боротьби з російською пропагандою та кращої обізнаності населення обговорили на засіданні круглого столу «Партнерство України та Японії в інформаційній сфері», що пройшов в «Укрінформі» за участю Міністра інформаційної політики України Юрія Стеця і Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Сумі Шігекі. До роботи круглого столу також приєдналися народні депутати України, члени Експертної ради при Міністерстві інформаційної політики, представники дипломатичного кола, відомі науковці та експерти.

Як зазначив Юрій Стець, для України є надзвичайно важливим питання розвитку співробітництва з Японією. «Наш діалог з Японією тільки розпочинається. Це лише перший захід із тієї серії круглих столів, яку ми плануємо провести в регіонах України. Сподіваюся, це дозволить набути певного досвіду не тільки народним депутатам України, а й представникам вітчизняного журналістського середовища», — сказав Міністр.

Під час свого виступу Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі високо оцінив ініціативу щодо поглиблення співпраці між двома країнами, і зокрема в інформаційній сфері. «Сьогодні Україна зіштовхується з безпрецедентною небезпекою, тому постійно збільшується важливість проведення спеціальної інформаційної політики. Я вважаю, що достовірне усвідомлення міжнародним суспільством проблем Криму та проблем на Сході України є необхідним елементом для надання допомоги, посилення солідарності з Україною на шляху європейської інтеграції, якої так прагне український народ», — зауважив Посол.

Учасники заходу визначили практичні кроки у взаємних партнерських стосунках в інформаційній сфері: об’єктивно висвітлювати детальну інформацію про політичну, фінансову та гуманітарну підтримку, яку надає Японія нашій країні, приділяти увагу роботі Посольства Японії в Україні, сприяти відкриттю постійних представництв Укрінформу та японського телебачення у столицях двох країн задля поширення об’єктивних новин безпосередньо з оригінальних джерел.

За словами в.о. заступника начальника управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій Віри Фамуляк-Зелінської, досвід Японії, особливо стандарти інформування, відкритості формують довіру та підтримку реформ:

— Наразі Департаментом спільної з громадськістю та експертами напрацьовуються пропозиції до міської програми з реалізації інформаційної політики у столиці на наступні п’ять років. Впевнена, досвід наших японських колег виявиться для нас цікавим та корисним. Це допоможе нам розробити якісно-нову інформаційну стратегію Києва, врахувавши виклики сьогодення і необхідність впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Детальніше — за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку