Головна  →  Новини  →  14 липня 2015

Спеціалісти Департаменту суспільних комунікацій вивчали досвід чеських колег у організації роботи з громадськістю

Спеціалісти Департаменту суспільних комунікацій вивчали досвід чеських колег у організації роботи з громадськістю

Як організовують і вдосконалюють роботу з громадськістю у Чеській Республіці, дізнавалася начальник відділу комунікацій з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій Наталія Петрова під час робочої поїздки до Праги в рамках навчальної програми, організованої Урядом Чеської Республіки та Міжнародним Вишеградським Фондом.

Зокрема, вона взяла участь у низці семінарів за участю представників місцевих адміністрацій та експертів в галузі державного управління. Своїм досвідом і кращими практиками у залученні громадськості до вирішення проблем міста та побудові конструктивного діалогу з неурядовими громадськими організаціями поділилися гетьман Ліберецького краю Мартін Пута, мер Мніхово Градиште Ондржей Лохман, а також представники — Інституту планування та розвитку Адам Пайгрт, Канцелярії Уряду Чеської Республіки Луція Покова та Гана Фринштейнска, Transparency International Петер Буреш, Міністерства закордонних справ Чешської Республіки Любош Весели.

Крім того, учасники програми ознайомилися з функціонуванням структурних підрозділів із зв’язків з громадськістю органів влади Чеської Республіки, з’ясувавши в ході дискусії шляхи активізації їх інформаційної діяльності.

За словами Наталії Петрової, досвід з питань організації та вдосконалення зв’язків з громадськістю чеських колег буде враховано у роботі очолюваного нею відділу, що сприятиме подальшому зміцненню довіри громади до органів влади:

— Безумовним важелем сталого демократичного розвитку суспільства є перш за все інформаційна відкритість органів влади, подолання корупції і здійснення громадського контролю. Влада зобов’язана виконувати чіткі процедури інформування громадян про свою діяльність з обов’язковим використанням механізмів залучення громадськості до формування державної політики.

Перейти до спискуВерсiя для друку